menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Obilné výrobky
keyboard_arrow_right
Obilné produkty ostatní
keyboard_arrow_right
ječné kroupy

ječné kroupy

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - ječné kroupy
Energetická hodnota 356 kcal
= 1 490 kJ
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 75 g
Tuky 2 g
Vláknina 16 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 356 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 75 g
Tuky 2 g
Vláknina 16 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
10 g
Sacharidy
75 g
Cukry
0,8 g
Tuky
2 g
Nasycené mastné kyseliny
0,24 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,27 g
Polynenasycené
1 g
Cholesterol
-
Vláknina
16 g
Sůl
0,02 g
Voda
12 g
Vápník
27 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
493 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Cholin Cholin
Obsahuje minerální látky
Hořčík Hořčík
Fluor Fluor
Měď Měď
Zinek Zinek
Mangan Mangan
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Fosfor Fosfor
Železo Železo
Vápník Vápník

Ječné kroupy jsou obilovina, která se využívat jako základ pro různá jídla nebo může sloužit i jako samostatná příloha. Ječmen obsahuje cenné minerální látky, například hořčík, fosfor, zinek, železo a vitamín PP.

Ječné kroupy jsou bohatým zdrojem vlákniny, a mají tak příznivý vliv na naše trávicí ústrojí. Uvařené ječné kroupy obsahují hodně fosforu, draslíku, hořčíku a síry. Velmi zdravá je i kaše, která díky své viskozitě blahodárně působí na žaludek a střeva. Ječmen je velmi zdravá potravina, která se dokonale hodí do zdravého životního stylu. V ječmeni najdete i vitamíny B užitečné pro nervový systém.

I když se to na první pohled nezdá, tak ječné kroupy mají v kuchyni pestré možnosti využití. Je možné je kombinovat s houbami, masem i kořenovou zeleninou. Slouží i jako velmi chutná a zdravá příloha, která je vhodná i pro různé diety (u gastrointestinálních onemocnění je povolen pouze malý perličkový ječmen). Z vařeného ječmene lze uvařit chutné a výživné polévky, nádivky, koláče nebo ho přidat do zeleninových salátů. Jedním z nejznámějších jídel je bezpochyby vánoční kuba, který má v Čechách dlouhou tradici. Pokud od obilovin přidáte i trochu másla a soli, tak se jejich chuť výrazně zlepší.

Nejhledanější v kategorii Obilné produkty ostatní

Název Energetická hodnota (kcal)
355 add_circle Zapsat
336 add_circle Zapsat
334 add_circle Zapsat
104 add_circle Zapsat
171 add_circle Zapsat
346 add_circle Zapsat
354 add_circle Zapsat
363 add_circle Zapsat
354 add_circle Zapsat
92 add_circle Zapsat
345 add_circle Zapsat
310 add_circle Zapsat
330 add_circle Zapsat
71 add_circle Zapsat
317 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách