menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
hroznové víno červené

hroznové víno červené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - hroznové víno červené
Energetická hodnota 281 kJ
= 67 kcal
Bílkoviny 0,6 g
Sacharidy 17 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 281 kJ
Bílkoviny 0,6 g
Sacharidy 17 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0,6 g
Sacharidy
17 g
Cukry
16 g
Tuky
0,4 g
Nasycené mastné kyseliny
0,1 g
Trans mastné kyseliny
0,1 g
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
0 mg
Vláknina
2 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
2 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
30 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín P Vitamín P (biovlavonoidy)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Železo Železo
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Únava Pomáhá při únavě
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Imunita Posiluje imunitu
Trávení Podporuje trávení
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami

Hroznové červené víno nám nabídne především sacharidy a vitaminy skupiny B. Proteiny a tuky jsou zastoupeny jen v malé míře. Esenciální aminokyseliny se v tomto ovoci vyskytují málo, ale zastoupeny jsou všechny. Stejně nevýrazný je i výskyt minerálů. Hrozny mají kolem 80% vody, kromě toho také řadu cenných látek a vitamínů a minerálů jako je například křemík, draslík, železo, mangan, hořčík, kyselina askorbová či vinná a vitamíny B,C nebo P. Slupka hroznového vína je velmi bohatá na vlákninu. V červeném víně je 60–100x více resveratrolu než v bílém. Flavonoidy obsažené v červeném jsou dokonce několikanásobně silnějšími antioxidanty než vitamin E.

Resveratrol ze slupek i z jadérek červeného vína je znám pro svoje protirakovinové účinky. Hroznové víno se doporučuje při všech problémech se srdcem, využívá se při ochablosti střev a zácpě. Zmírňuje záněty ledvin či močového měchýře. Zabraňuje ukládání cholesterolu na stěnách artérií, tím se snižuje riziko jejich ucpávání při arterioskleróze. Křemík zpevňuje pokožku, posiluje vlasy a nehty, draslík vyrovná případný výkyv soli v těle. Hroznové víno je také skvělým bojovníkem proti celulitidě. Pravidelná konzumace hroznového vína je prospěšná zejména pro lidi trpící dnou či obezitou. Hroznové víno rovněž pomáhá například při vysokém krevním tlaku. Fruktóza obsažená ve vinné révě mírně zvedá hladinu cukru v krvi, tím pomáhá při únavě, nervozitě a depresích a vitamín C poslouží pro imunitní systém.

V kombinaci s některými jinými potravinami jako kefír, mléko nebo perlivá voda mohou hrozny podráždit žaludek. Nakupujte takové hrozny, které mají stopky ještě zelené, doma vám tak vydrží déle svěží. Uchovávejme je ve spodní části chladničky zhruba týden, přezrálé po kratší dobu. Červené hroznové víno výborně doplní vaši zdravou snídani, kterou mohou být ovesné vločky o ovocem.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kJ)
394 add_circle Zapsat
238 add_circle Zapsat
257 add_circle Zapsat
180 add_circle Zapsat
304 add_circle Zapsat
348 add_circle Zapsat
209 add_circle Zapsat
175 add_circle Zapsat
183 add_circle Zapsat
208 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách