menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina konzervovaná
keyboard_arrow_right
hrášek sterilovaný

hrášek sterilovaný

Množství x {{unitOption.title}} kus
hrášek sterilovaný
Energetická hodnota 281 kJ
= 67 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 11 g
Tuky 0,35 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 281 kJ
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 11 g
Tuky 0,35 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
5 g
Sacharidy
11 g
Cukry
3 g
Tuky
0,35 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
83 g
Vápník
27 691 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
239 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Měď Měď
Kobalt Kobalt
Molybden Molybden
Jód Jód
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Fosfor Fosfor
Vápník Vápník
Zinek Zinek
Železo Železo
Mangan Mangan
Draslík Draslík
Pozitivní vliv na zdraví
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Trávení Podporuje trávení
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Infekce Působí preventivně proti infekcím
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu

Zelený hrášek obsahuje velké množství vitamínů, hlavně vitamín C, dále β-karoten a minerální látky, hlavně železo a draslík. Hrášek sterilovaný je i navíc skvělým zdrojem vlákniny a bílkovin. Ideální je dát si hrášek k odpolední svačince, dodá vám energii a zbavíte se odpolední únavy.

Konzumace hrášku zvyšuje odolnost proti infekcím. Díky β-karotenu chrání kůži před poškozením nadměrným sluněním nebo slouží jako prevence proti nádorovým onemocněním. Ovlivňuje správnou cirkulaci krve, srdeční činnost a krevní tlak. Snižuje cholesterol a má na starosti nejen správné fungování střev. Hrášek svým složením podporuje růst a vývoj kostí, svalů i nervů. Je vhodný i pro diabetiky, protože podporuje činnost slinivky břišní.

Nejhodnotnější je samozřejmě hrášek čerstvý, u konzervovaného totiž může být úbytek vitamínů až 50%. V kuchyni má všestranné využití - hodí se do polévek, salátů nebo těstovin. Přidat lze i do rizota, omelet nebo zapečených brambor.

Nejhledanější v kategorii Zelenina konzervovaná

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
427 0,05 0,16 0,01 add_circle Zapsat
297 0,04 0,11 0 0,04 add_circle Zapsat
230 0,04 0,09 0 add_circle Zapsat
285 0,05 0,12 0 add_circle Zapsat
282 0,05 0,09 0 add_circle Zapsat
119 0 0,06 0 0,01 add_circle Zapsat
499 0,04 0,22 0,01 add_circle Zapsat
142 0,02 0,04 0,01 0,03 add_circle Zapsat
81 0,01 0,03 0 0,02 add_circle Zapsat
225 0,02 0,1 0 0,03 add_circle Zapsat
93 0,01 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
123 0 0,07 0 add_circle Zapsat
121 0 0,07 0 0,01 add_circle Zapsat
675 0,03 0,07 0,12 0,08 add_circle Zapsat
84 0 0,05 0 0,01 add_circle Zapsat
102 0,02 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
102 0,01 0,03 0 add_circle Zapsat
152 0,01 0,07 0 0,01 add_circle Zapsat
97 0,01 0,03 0 add_circle Zapsat
111 0,01 0,04 0 add_circle Zapsat
142 0,03 0,05 0 0,02 add_circle Zapsat
100 0,01 0,03 0 0,01 add_circle Zapsat
200 0,01 0,1 0 add_circle Zapsat
92 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
183 0,01 0,09 0 0,01 add_circle Zapsat
Barbora Zindelová: Jak chutná Barcelona
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Získejte speciální talíř, jenž byl vyroben pro aplikaci www.kaloricketabulky.cz
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách