menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso hovězí a vepřové
keyboard_arrow_right
hovězí maso dušené

hovězí maso dušené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 728 kJ
= 174 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 2 g
Tuky 5 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 728 kJ
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 2 g
Tuky 5 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
21 g
Sacharidy
2 g
Cukry
-
Tuky
5 g
Nasycené mastné kyseliny
3 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 050 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Hořčík Hořčík
Měď Měď
Vápník Vápník
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Mangan Mangan
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Sodík Sodík
Pozitivní vliv na zdraví
Svaly Posiluje svaly
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Imunita Posiluje imunitu
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)

hovězí maso je zdrojem bílkovin (18-23 %), řady minerálních látek, ale i vitamínů (zejména vitamínů skupiny B). Z minerálních látek má význam zejména obsah hemového železa, které je nejlépe vstřebatelnou formou tohoto minerálu.

zejména tučnější hovězí maso je bohatým zdrojem nežádoucích nasycených mastných kyselin, které jsou rizikové pro rozvoj kardiovaskulárních onemocnění. Na druhou stranu se v tuku hovězího masa vyskytuje i konjugovaná kyselina linolenová (CLA), která zvyšuje imunitu organismu, snižuje riziko vzniku nádorových onemocnění, pomáhá redukovat nadměrné zásoby tuku v těle, působí pozitivně při budování svalové hmoty, normalizuje metabolismus glukózy a snižuje hladinu triacylglycerolů a cholesterolu v krvi. Dušené hovězí libové maso je možné zařadit do zdravého jídelníčku i ke zpestření redukční diety. Vhodná je svíčková, roštěnec či hovězí zadní. Dušení je tepelná úprava v uzavřené nádobě, při které na potravinu působí menší množství horké vody a horká pára při teplotě do 100°C. Z hlediska výživnosti je tento způsob tepelné úpravy pokrmu vhodnější, než vaření, protože jídlo má intenzivnější chuť a je výživnější.

kvalitní hovězí maso zpravidla seženete u řezníka nebo v prodejnách s bio produkty. Maso v bio kvalitě však bývá dražší. Maso můžete dusit ve vlastní šťávě, podlévat vodou nebo vývarem. Tuk, který používáte při dušení, volte podle charakteru pokrmu. Pokud přiléváte tekutinu, čiňte tak postupně, aby nedošlo k přílišnému ochlazení a tím přerušení varu.

Nejhledanější v kategorii Maso hovězí a vepřové

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 721 20 15 30 1 add_circle Zapsat
730 20 0,1 10 add_circle Zapsat
714 25 0,37 8 add_circle Zapsat
800 30 0 6 add_circle Zapsat
569 20 0 5 add_circle Zapsat
716 11 0,54 14 0,02 add_circle Zapsat
670 10 20 4 1 add_circle Zapsat
1 049 15 2 21 0,6 add_circle Zapsat
740 27 6 add_circle Zapsat
523 20 0 5 add_circle Zapsat
568 16 3 7 0,5 add_circle Zapsat
1 197 31 0 18 add_circle Zapsat
1 112 27 0 18 add_circle Zapsat
455 20 0,5 3 add_circle Zapsat
883 22 4 11 add_circle Zapsat
1 185 11 2 24 0,3 add_circle Zapsat
805 34 0 6 add_circle Zapsat
940 20 0 16 add_circle Zapsat
1 339 27 0 23 add_circle Zapsat
1 377 13 0,5 31 0 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách