eidam sýr 30% tuku, plátkový
Eidam sýr 30% tuku, plátkový nám nabízí živočišné bílkoviny a minerální látky jako vápník, fosfor a sodík.
Díky vysokému obsahu vápníku je tento sýr vhodný nejen pro běžnou konzumaci, ale i pro dietní stravování lidí s osteoporózou. Tento sýr je vhodný i do redukční diety, poněvadž obsahuje rozumné množství tuku a dostatek bílkovin. I tak si ale při hubnutí hlídáme zkonzumované množství, poněvadž kalorická hodnota sýru je poměrně vysoká. Lepší je konzumovat čerstvé sýry typu cottage nebo lučina, které mají méně kalorií.
Chcete-li si sýr naplno vychutnat, tak ho před konzumací vždy vyndejte z ledničky a nechte ho alespoň půl hodiny 'odpočívat' při pokojové teplotě. Plátkový eidam je uzpůsoben k tomu, aby se s ním snadno obložilo pečivo nebo se plátky položily na povrch pokrm, který se bude zapékat (těstoviny, rýže, brambory, zelenina, slané nákypy, koláče, maso, ryby, ...).