menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pečivo a pomazánky
keyboard_arrow_right
Pečivo slané
keyboard_arrow_right
chléb bramborový

chléb bramborový

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - chléb bramborový
Energetická hodnota 1 032 kJ
= 246 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 51 g
Tuky 1 g
Vláknina 5 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 032 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 51 g
Tuky 1 g
Vláknina 5 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
8 g
Sacharidy
51 g
Cukry
0,6 g
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
0,15 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,29 g
Polynenasycené
0,57 g
Cholesterol
-
Vláknina
5 g
Sůl
1 g
Voda
38 g
Vápník
21 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
392 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Cholin Cholin
Obsahuje minerální látky
Fluor Fluor
Železo Železo
Hořčík Hořčík
Jód Jód
Chrom Chrom
Vápník Vápník
Pektin Pektin
Kobalt Kobalt
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Fosfor Fosfor
Molybden Molybden
Draslík Draslík
Měď Měď
Sodík Sodík

Základem chleba jsou vařené brambory, mouka, voda, sůl, koření a kvásek nebo droždí. Chléb bramborový je tvořen hlavně sacharidy.

Brambory mají vysokou sytící schopnost. Pokud chléb nekonzumujeme v nadměrném množství, hodí se pro zpestření našeho jídelníčku. Před kupovanými výrobky ze supermarketů dejte přednost těm z malých pekáren nebo farmářských trhů, budou připraveny tradičním způsobem, tedy bez přídavku přídatných látek.

Dejte přednost kvásku oproti droždí, kvásek je mnohem pestřejším organismem. Mouku vybírejte mezi celozrnnými výrobky. Kvásek si také můžeme vyrobit sami, a nebo si ho často lidé mezi sebou vyměňují. Kvásek pak stačí přiživovat a budete ho mít stále dost. Pro pestřejší chuť chleba můžete použít semínka, oříšky, bylinky, cibulku nebo jiné oblíbené ingredience. Rádi byste si zkusili bramborový chléb upéct doma? Zkuste postupovat podle našeho receptu.

Nejhledanější v kategorii Pečivo slané

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
950 7 46 1 3 add_circle Zapsat
810 6 40 0 3 add_circle Zapsat
762 6 39 0,8 add_circle Zapsat
1 043 9 51 1 2 add_circle Zapsat
1 193 9 58 1 add_circle Zapsat
1 020 8 45 1 4 add_circle Zapsat
1 262 10 57 4 4 add_circle Zapsat
964 8 42 1 5 add_circle Zapsat
1 010 8 48 1 6 add_circle Zapsat
1 202 9 55 3 2 add_circle Zapsat
1 100 10 43 5 3 add_circle Zapsat
831 8 35 1 8 add_circle Zapsat
1 197 8 60 1 3 add_circle Zapsat
995 8 48 0,8 3 add_circle Zapsat
1 050 7 50 1 5 add_circle Zapsat
911 8 45 3 2 add_circle Zapsat
1 100 10 40 5 7 add_circle Zapsat
870 5 45 0,9 6 add_circle Zapsat
1 132 10 46 4 5 add_circle Zapsat
1 102 8 56 1 4 add_circle Zapsat
1 212 8 50 6 10 add_circle Zapsat
1 119 9 42 6 6 add_circle Zapsat
1 316 12 50 6 4 add_circle Zapsat
1 010 7 49 0,7 2 add_circle Zapsat
1 173 9 55 3 10 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách