menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Obilné výrobky
keyboard_arrow_right
Těstoviny
keyboard_arrow_right
celozrnné špagety Combino

celozrnné špagety Combino

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 483 kJ
= 354 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 71 g
Tuky 1 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 483 kJ
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 71 g
Tuky 1 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
12 g
Sacharidy
71 g
Cukry
3 g
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
0,3 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
4 g
Sůl
0,03 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
650 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Hořčík Hořčík
Fosfor Fosfor
Vápník Vápník
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Železo Železo
Selen Selen
Pozitivní vliv na zdraví
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Tlusté střevo Působí jako prevence před onemocněním tlustého střeva
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Krevní tlak Snižuje krevní tlak

celozrnné těstoviny Combino jsou složeny z krupice z tvrdé pšenice a vody. Celozrnné špagety obsahují řadu vitamínů, minerálních látek a stopových prvků a jsou také dobrým zdrojem vlákniny, protože se při jejich výrobě používá mouka z celých zrn (tedy i z obalové vrstvy a klíčku, které obsahují nejvíce živin).

celozrnné výrobky jednoznačně patří na zdravý a vyvážený jídelníček. U dětí se vhodnost konzumace celozrnných produktů řídí jejich věkem. Vláknina je pro organismus nestravitelná a prochází trávicím traktem bez energetického účinku. Její důležitost však spočívá v tom, že dokáže vázat různé nežádoucí látky z obsahu střev, které vznikají při trávení (toxické a rakovinotvorné látky). Mimo to vláknina váže také velké množství vody, čímž chrání sliznici střev před poškozením. Dalším benefitem vlákniny je skutečnost, že zpomaluje vstřebávání cukrů a tuků, což ocení například diabetici, osoby s vysokou hladinou cholesterolu, či pacienti s redukční dietou.

těstoviny by měly být uvařeny tzv. al dente (tedy na skus). Při redukční dietě volte přiměřenou porci těstovin. I když se jedná o zdravou potravinu, má poměrně vysokou energetickou hodnotu.

Nejhledanější v kategorii Těstoviny

Název Energetická hodnota (kJ)
557 add_circle Zapsat
600 add_circle Zapsat
490 add_circle Zapsat
1 454 add_circle Zapsat
1 450 add_circle Zapsat
1 447 add_circle Zapsat
1 483 add_circle Zapsat
1 495 add_circle Zapsat
1 521 add_circle Zapsat
1 449 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách