Celozrnné těstoviny Combino jsou složeny z krupice z tvrdé pšenice a vody. Celozrnné špagety obsahují řadu vitamínů, minerálních látek a stopových prvků a jsou také dobrým zdrojem vlákniny, protože se při jejich výrobě používá mouka z celých zrn, tedy i z obalové vrstvy a klíčku, které obsahují nejvíce živin.
celozrnné špagety Combino
Stav | syrové |
Bílkoviny | 12 g |
Sacharidy | 71 g |
Cukry | 3,2 g |
Tuky | 1,2 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 3,5 g |
Sůl | 0,03 g |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 650 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Celozrnné výrobky jednoznačně patří na zdravý a vyvážený jídelníček. U dětí se vhodnost konzumace celozrnných produktů řídí jejich věkem, u velmi malých dětí je lepší podávat necelozrnné výrobky. Vláknina je pro organismus nestravitelná a prochází trávicím traktem bez energetického účinku. Její důležitost však spočívá v tom, že dokáže vázat různé nežádoucí látky z obsahu střev, které vznikají při trávení (toxické a rakovinotvorné látky). Mimo to vláknina váže také velké množství vody, čímž chrání sliznici střev před poškozením. Dalším benefitem vlákniny je skutečnost, že zpomaluje vstřebávání cukrů a tuků, což ocení například diabetici, osoby s vysokou hladinou cholesterolu, či pacienti s redukční dietou.
Těstoviny i ty celozrnné by měly být uvařeny tzv. al dente, tedy 'na skus'. Při redukční dietě volte přiměřenou porci těstovin. I když se jedná o zdravou potravinu, tak mají poměrně vysokou energetickou hodnotu. Chutnají výborně s rajčatovou omáčkou, kuřecími kousky a olivami, s cuketovými knedlíčky nebo s kuřecími játry.
Nejhledanější v kategorii Těstoviny
Název | Energetická hodnota (kcal) |
---|