Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Obilné výrobky
keyboard_arrow_right
Rýže
keyboard_arrow_right
Basmati Rice Vitasia

Basmati Rice Vitasia

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - Basmati Rice Vitasia
Energetická hodnota 354 kcal
= 1 482 kJ
Bílkoviny 6,7 g
Sacharidy 80,4 g
Tuky 0,4 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 354 kcal
Bílkoviny 6,7 g
Sacharidy 80,4 g
Tuky 0,4 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
6,7 g
Sacharidy
80,4 g
Cukry
0,2 g
Tuky
0,4 g
Nasycené mastné kyseliny
0,1 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
335 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Cholin Cholin
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Selen Selen
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Měď Měď
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Imunita Posiluje imunitu
Trávení Podporuje trávení
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Krevní tlak Snižuje krevní tlak

Chuť a vůně rýže Basmati připomíná oříšek. Její typickou výhodou je, že se při vaření nelepí. Neobsahuje téměř žádné tuk, má velmi nízký obsah cholesterolu a sodíku a je zdrojem rychlé energie. Mastných kyselin je jen malé množství, jsou nenasycené a mají velkou biologickou hodnotu. Sacharidy představují velkou část hmotnosti rýžového zrna a vyskytují se převážně ve formě škrobu. Mezi přítomné minerály patří například mangan a železo, i selen, fosfor, zinek, měď a vápník. Najdeme v ní i několik vitamínů, nejvíce ze skupiny B a vitamín E.

Rýže neobsahuje lepek, je vhodnou potravinou pro lidi s celiakií. Posiluje imunitní systém, pomáhá se zbavovat toxinů a působí na zdraví pokožky, vlasů a nehtů a zpomaluje proces stárnutí. Zlepšuje trávení a stabilizuje obsah cukru v krvi. Nenadýmá, proto je ideální při žaludeční a žlučníkové dietě. Rýžový odvar pomáhá při vysokých teplotách a zánětech, zmírňuje průjem i zácpu, léčí trávicí a střevní potíže. Je dobrou prevencí ledvinových kamenů. Pomáhá snižovat riziko rakoviny tlustého střeva, prsu a prostaty, snižuje krevní tlak a udržuje zdravé srdce.

Aby nám ještě neuvařená rýže ve sklenici vydržela déle, vložíme na dno kousek feferonky. Je typická pro indická jídla. Používá se jako příloha k omáčkám, k masu, zelenině, luštěninám, do rizota,...

Nejhledanější v kategorii Rýže

Název Energetická hodnota (kcal)
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů