menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Maso drůbeží
keyboard_arrow_right
kuřecí maso dušené

kuřecí maso dušené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 712 kJ
= 170 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 0 g
Tuky 7 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 712 kJ
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 0 g
Tuky 7 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
27 g
Sacharidy
0 g
Cukry
-
Tuky
7 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
2 g
Polynenasycené
1 g
Cholesterol
83 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
67 g
Vápník
14 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 364 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Cholin Cholin
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Sodík Sodík
Železo Železo
Selen Selen
Zinek Zinek
Hořčík Hořčík
Měď Měď
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Imunita Posiluje imunitu
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Obsah potraviny

Kuřecí maso je nutričně hodnotné, lehce stravitelné, má nízký obsah tuků (nasycené i nenasycené mastné kyseliny v rovnováze), ale zároveň mnoho bílkovin s velkým obsahem důležitých aminokyselin. Kuřecí maso má vyšší obsah cholesterolu, ale je libovější v porovnání s jinými masy. Mezi významné minerály patří fosfor, hořčík, železo, vápník, draslík, selen, zinek nebo měď. Obsahuje převážně vitamíny ze skupiny B, například B3 a B6. Kromě toho tu najdete ale zastoupení i dalších vitamínů jako například A, C, E nebo K.

Vliv na zdraví

Díky nízkému obsahu tuku se dobře hodí pro redukční diety. Podílí se na řízení hladiny krevního cukru a má schopnost snižovat riziko vzniku rakoviny. Konzumace kuřecího mase zvyšuje účinnost imunitního systému a ovlivňuje energetický metabolismus. Díky přítomnosti fosforu udržuje zdravé zuby a kosti a má protizánětlivé účinky.

Praktické rady

Nekupujte křehčené kuřecí maso, obsahuje zbytečně moc vody, škrobu a éček. Při dušení nesmí být množství tekutiny větší než 2/3 objemu suroviny, aby jídlo nemělo charakter pokrmu vařeného. Na rozdíl od vaření se při dušení zachovává většina živin.

Nejhledanější v kategorii Maso drůbeží

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
461 0,23 0 0,01 add_circle Zapsat
471 0,21 0,01 0,03 0 add_circle Zapsat
766 0,29 0 0,07 add_circle Zapsat
454 0,2 0 0,03 add_circle Zapsat
900 0,28 0 0,12 add_circle Zapsat
440 0,24 0 0,01 add_circle Zapsat
540 0,17 0,02 0,06 0 add_circle Zapsat
631 0,29 0 0,03 add_circle Zapsat
460 0,2 0 0,03 add_circle Zapsat
596 0,13 0,02 0,09 add_circle Zapsat
840 0,21 0,2 0,02 add_circle Zapsat
397 0,1 0,01 0,05 add_circle Zapsat
530 0,22 0 0,04 add_circle Zapsat
460 0,2 0 0,03 add_circle Zapsat
570 0,19 0 0,07 0 add_circle Zapsat
806 0,17 0,13 0,08 add_circle Zapsat
950 0,11 0,03 0,19 0,01 add_circle Zapsat
518 0,2 0,08 0,01 add_circle Zapsat
414 0,19 0,01 0,02 add_circle Zapsat
749 0,16 0,01 0,12 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách