menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Vejce
keyboard_arrow_right
vaječná omeleta

vaječná omeleta

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - vaječná omeleta
Energetická hodnota 720 kJ
= 172 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 1 g
Tuky 14 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 720 kJ
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 1 g
Tuky 14 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
11 g
Sacharidy
1 g
Cukry
-
Tuky
14 g
Nasycené mastné kyseliny
3 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
5 g
Polynenasycené
2 g
Cholesterol
352 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
72 g
Vápník
46 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
531 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Jód Jód
Železo Železo
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Sodík Sodík
Pozitivní vliv na zdraví
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Imunita Posiluje imunitu
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Nehty Zlepšuje stav nehtů

Vaječná omeleta se připravuje z rozšlehaných osolených nebo i oslazených vajec, která se vlijí na pánev s troškou rozehřátého tuku a opečou se do zlatova.

Pokud vaječnou omeletu občas zařadíte na jídelníček, neměl by to být problém. Při její přípravě šetřete s přidaným tukem, solí a vhodně zvolte její náplň a případnou přílohu. Konzumace vajec díky přítomnosti peptidů snižuje vysoký krevní tlak. Vejce jsou vynikajícím zdrojem bílkovin, snižují hladinu cholesterolu v krvi. Látky ve vejci obsažené pomáhají snižovat riziko srdečních chorob, napomáhají lepšímu fungování imunitního systému. Přítomnost síry napomáhá k zlepšení kvality vlasů a nehtů. Další látky obsažené ve vejcích mají příznivý vliv na lidskou paměť.

Při přípravě vaječné omelety můžete do rozšlehaných vajec přidat trošku perlivé vody či minerálky, omeleta by pak měla být nadýchanější. Držíte-li redukční dietu nebo máte-li problém s cholesterolem, můžete si připravit omeletu z jednoho celého vejce a několika bílků. Omeletu lze udělat i pouze z bílků, obsah tuku v pokrmu se pak významně sníží. Nezapomínejte však, že i při redukční dietě je vhodné tuky konzumovat, avšak v menším množství. Omelety se i často plní (šunkou, sýrem, salámem, špenátem nebo i marmeládou, povidly, nugetou, ...) a zdobí (zeleninou, ovocem, šlehačkou, ...).

Nejhledanější v kategorii Vejce

Název Energetická hodnota (kJ)
1 645 add_circle Zapsat
1 088 add_circle Zapsat
632 add_circle Zapsat
679 add_circle Zapsat
814 add_circle Zapsat
694 add_circle Zapsat
619 add_circle Zapsat
187 add_circle Zapsat
604 add_circle Zapsat
1 488 add_circle Zapsat
1 428 add_circle Zapsat
231 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách