menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
tuňák ve vlastní šťávě

tuňák ve vlastní šťávě

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - tuňák ve vlastní šťávě
Energetická hodnota 420 kJ
= 100 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 0,1 g
Tuky 1 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 420 kJ
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 0,1 g
Tuky 1 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
23 g
Sacharidy
0,1 g
Cukry
0 g
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
0,9 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
1 g
Voda
-
Vápník
8 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 150 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Měď Měď
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Selen Selen
Železo Železo
Jód Jód
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Negativní vliv na zdraví
Děti Nevhodné pro děti

Tuňák ve vlastní šťávě patří mezi méně kalorické potraviny. Maso tuňáka má vysoký obsah bílkovin a pouze minimální množství tuku (pro výrobu konzerv se používá méně tlustý druh této ryby). Kromě toho je zdrojem fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku či vitamínů (E, A, B, ...).

Nejzdravější je konzumace čerstvého tuňáka (téměř u všech potravin platí, že to co je čerstvé, je pro naše tělo hodnotnější). Ale i tak můžeme tuňáka ve vlastní šťávě zařadit mezi zdravé potraviny (jako v jiných případech, i zde platí zásada konzumace s mírou). Při dietě s omezením soli je třeba se konzervě s tuňákem (stejně jako ostatním konzervám) raději vyhnout. Zvyšte opatrnost i při konzumaci tuňáka v případě malých dětí, těhotných a kojících žen (tyto skupiny by měly konzumovat tuňáka max. 1x týdně). Mořské ryby, obzvláště ty dravé, mohou obsahovat větší množství nebezpečné rtuti.

Tuňák ve vlastní šťávě lze úspěšně kombinovat s těstovinami, luštěninami (zejména s většími druhy fazolí), pohankou, quinou nebo s pečivem. Hodí se výborně pro studenou (saláty, pomazánky) i teplou kuchyni. Doporučuje se výběr z dražších typů konzerv nebo kupovat již ověřené značky. Levné druhy tuňáků často silně zapáchají po rybině a mohou i pokazit chuť výsledného jídla. Při výběru konzervy se zaměřte například na podíl a původ masa (bohužel někteří výrobci ho neuvádějí).

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ)
460 add_circle Zapsat
384 add_circle Zapsat
494 add_circle Zapsat
473 add_circle Zapsat
429 add_circle Zapsat
885 add_circle Zapsat
1 094 add_circle Zapsat
470 add_circle Zapsat
380 add_circle Zapsat
853 add_circle Zapsat
766 add_circle Zapsat
892 add_circle Zapsat
913 add_circle Zapsat
754 add_circle Zapsat
565 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách