menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
tuňák ve vlastní šťávě

tuňák ve vlastní šťávě

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 607 kJ
= 145 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 9 g
Tuky 2 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 607 kJ
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 9 g
Tuky 2 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
20 g
Sacharidy
9 g
Cukry
3 g
Tuky
2 g
Nasycené mastné kyseliny
0,9 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
1 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
980 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Měď Měď
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Selen Selen
Železo Železo
Jód Jód
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Negativní vliv na zdraví
Děti Nevhodné pro děti
Obsah potraviny

Maso tuňáka má vysoký obsah bílkovin a pouze minimální množství tuku (pro výrobu konzerv se používá méně tlustý druh této ryby). Kromě toho je zdrojem fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku či vitamínů (E, A, B ..).

Vliv na zdraví

Nejzdravější je konzumace čerstvého tuňáka (téměř u všech potravin platí, že co je čerstvé, to je pro naše tělo i hodnotnější). Přesto můžeme tuňáka ve vlastní šťávě zařadit mezi zdravé potraviny (jako v jiných případech, i zde platí zásada konzumace s mírou). Při dietě s omezením soli je třeba konzervě s tuňákem (i jiným konzervám) raději vyhnout. Zvyšte opatrnost i při konzumaci tuňáka v případě těhotných a kojících žen a malých dětí (tyto skupiny by měly konzumovat tuňáka max. 1x týdně). Mořské ryby (obzvláště ty dravé) mohou obsahovat větší množství nebezpečné rtuti.

Praktické rady

Tuňák lze kombinovat s těstovinami, luštěninami (zejména s většími druhy fazolí), pohankou, quinoa nebo s pečivem. Hodí se pro studenou i teplou kuchyni. Doporučuje se výběr z dražších typů konzerv (ověřeno značky). Levné druhy tuňáků často silně zapáchají po rybího a mohou pokazit chuť výsledného jídla. Při výběru konzervy se zaměřte například na podíl masa (někteří výrobci ho však neuvádějí).

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
885 0,2 0 0,13 0 add_circle Zapsat
872 0,19 0,14 add_circle Zapsat
871 0,22 0,01 0,12 add_circle Zapsat
532 0,21 0,01 0,05 add_circle Zapsat
254 0,15 0 0 add_circle Zapsat
494 0,26 0,01 0,01 add_circle Zapsat
733 0,25 0 0,08 add_circle Zapsat
435 0,23 0 0 0 add_circle Zapsat
352 0,15 0 0,03 add_circle Zapsat
676 0,22 0 0,08 add_circle Zapsat
829 0,27 0 0,08 add_circle Zapsat
664 0,17 0 0,06 0 add_circle Zapsat
477 0,26 0 0,01 add_circle Zapsat
565 0,22 0 0,05 add_circle Zapsat
427 0,24 0 0 add_circle Zapsat
493 0,24 0 0,02 add_circle Zapsat
1 105 0,08 0,04 0,24 add_circle Zapsat
549 0,09 0,1 0,06 add_circle Zapsat
494 0,26 0 0,01 add_circle Zapsat
737 0,29 0 0,09 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách