Tatarská omáčka obsahuje především tuk, a tak je i její kalorická velmi vysoká. Základem pro výrobu klasické tatarské omáčky je majonéza (vyrábí se z vaječných žloutků a rostlinného oleje), do které se přidává koření a zelenina.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Různé keyboard_arrow_right
Přísady a ochucovadla keyboard_arrow_right
tatarská omáčka
tatarská omáčka
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 2 002 kJ
= 478 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 0,53 g
Tuky 52 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 2 002 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 0,53 g
Tuky 52 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 0,53 g |
Cukry | - |
Tuky | 52 g |
Nasycené mastné kyseliny | 13 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 21 g |
Polynenasycené | 15 g |
Cholesterol | 0,05 mg |
Vláknina | - |
Sůl | 2 g |
Voda | 45 g |
Vápník | 0,02 mg |
GI | |
PHE | 83 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Měď Měď
Fosfor Fosfor
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
„Tatarka“ je velmi energetická pochutina, která by se měla na našem jídelníčku objevovat spíše výjimečně. Obsahuje velké množství tuku a většinou i zbytečné přídatné látky, které mohou poškozovat naše zdraví (zejména při konzumaci velkého množství produktu). Při nadměrné konzumaci může docházet k ukládání tuku, zejména pak u osob s celkově nezdravým jídelníčkem a sklony k sedavému způsobu života.
Pokud chcete žít zdravěji, připravte si tatarskou omáčku doma. K výrobě můžete použít i méně tučné náhražky majonézy (sojanézu, zakysanou smetanu, smetanový jogurt a podobně). Majonézu lze s těmito méně kalorickými náhražkami také zkombinovat. Svému zdraví však prospějete nejvíce, pokud ji zcela vyměníte za lehký tvarohový dip.
Nejhledanější v kategorii Přísady a ochucovadla
Název | Energetická hodnota (kJ) | |
---|---|---|
2 557 | | |
1 992 | | |
1 647 | | |
1 567 | | |
1 676 | | |
1 394 | | |
650 | | |
1 680 | | |
978 | | |
1 676 | | |
1 044 | | |
1 194 | | |
1 580 | | |
1 515 | | |
1 707 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách