Svařené víno je horký a aromatický alkoholický nápoj z vína. Pro přípravu „svařáku“ se nejčastěji používá červené víno, do kterého se přidává skořice, hřebíček, badyán, citron a cukr. Někdo přidává i vanilku.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Nápoje keyboard_arrow_right
Nápoje alkoholické keyboard_arrow_right
svařené víno (svařák)
svařené víno (svařák)
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 104 kcal
= 434 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 26 g
Tuky 0 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 104 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 26 g
Tuky 0 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav | tepelně zpracované |
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | 26 g |
Cukry | 26 g |
Tuky | 0 g |
Nasycené mastné kyseliny | - |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | - |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 0 mg |
Alkohol | 0,08 g |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Pozitivní vliv na zdraví
Infekce Působí preventivně proti infekcím
Negativní vliv na zdraví
Játra Konzumace nadměrného množství poškozuje játra
Ledviny Konzumace nadměrného množství poškozuje ledviny
Svařené víno většinou obsahuje velké množství cukru, a pokud je kupované, pak nemáme ani záruku kvality. Ziskuchtiví obchodníci nápoj často ředí vodou nebo pro jeho přípravu používají nekvalitní druhy vína či náhražky. Z toho nás pak může bolet hlava nebo nám být špatně od žaludku. Svařené víno pomáhá vyvolávat pocení při nachlazení.
Když už svařené víno, tak raději doma připravené a z kvalitních surovin. Při přípravě se nesmí víno vařit – pouze se zahřívá na 90°C, aby se z něj neodpařil alkohol. Někdo také místo citrónu používá i pomeranč, nápoj je pak ještě aromatičtější.
Nejhledanější v kategorii Nápoje alkoholické
Název | Energetická hodnota (kcal) |
---|
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů