Jogurt je dobrým zdrojem vápníku a vitamínu D. Má vysoký obsah bílkovin, jež jsou důležitou součástí zdravé výživy a je tak skvělé jídlo pro prodloužení doby sytosti. Mezi další látky patří fluor, fosfor a vitamín A nebo vitamíny ze skupiny B (B2, B9, B12). I když jogurt nějakou laktózu obsahuje, je často osobami s nesnášenlivostí laktózy lépe tolerován, než ostatní mléčné výrobky.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce keyboard_arrow_right
Jogurty keyboard_arrow_right
Pilos bílý jogurt 2,5 % tuku
Pilos bílý jogurt 2,5 % tuku
(Pilos)
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 254 kJ
= 61 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 5 g
Tuky 2 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 254 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 5 g
Tuky 2 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny | 4 g |
Sacharidy | 5 g |
Cukry | 5 g |
Tuky | 2 g |
Nasycené mastné kyseliny | 2 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | - |
Sůl | 0,25 g |
Voda | - |
Vápník | 120 mg |
GI | |
PHE | 215 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Cholin Cholin
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Obsahuje minerální látky
Mangan Mangan
Železo Železo
Zinek Zinek
Sodík Sodík
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Selen Selen
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Pozitivní vliv na zdraví
Imunita Posiluje imunitu
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Svaly Posiluje svaly
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Trávení Podporuje trávení
Zuby Působí kladně na zuby
Vitamín D a vápník je důležitý pro udržování silných kostí a zdravých zubů. Bílkoviny poskytují tělu esenciální aminokyseliny potřebné k budování svalové hmoty a dalších struktur. Hodné bakterie mohou příznivě působit na zácpu, průjem, zánětlivé střevní nemoci nebo syndromy, infekci pylori, a dokonce na nesnášenlivost laktózy. Konzumace jogurtů je spojena se sníženým rizikem rakoviny tlustého střeva, protože konzumace této potraviny je prospěšná pro zlepšení imunitní odezvy.
bílý jogurt se hodí pro přímou konzumaci, ale lze jej využít také při přípravě ovocných a zeleninových salátů, dipů a pomazánek, polévek, omáček, koktejlů, zmrzlin nebo při pečení moučníků, či marinování masa.
Nejhledanější v kategorii Jogurty
Název | Energetická hodnota (kJ) | |
---|---|---|
241 | | |
279 | | |
251 | | |
278 | | |
241 | | |
265 | | |
442 | | |
351 | | |
343 | | |
319 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách