menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina konzervovaná
keyboard_arrow_right
okurka v sladkokyselém nálevu

okurka v sladkokyselém nálevu

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - okurka v sladkokyselém nálevu
Energetická hodnota 20 kcal
= 84 kJ
Bílkoviny 0,5 g
Sacharidy 4 g
Tuky 0,1 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 20 kcal
Bílkoviny 0,5 g
Sacharidy 4 g
Tuky 0,1 g
Vláknina 1 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
0,5 g
Sacharidy
4 g
Cukry
4 g
Tuky
0,1 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
1 g
Sůl
2 g
Voda
-
Vápník
14 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
20 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B Vitamín B
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Zinek Zinek
Mangan Mangan
Železo Železo
Selen Selen
Hořčík Hořčík
Vápník Vápník
Jiné
PKU potraviny se známým obsahem PHE

pro výrobu okurek ve sladkokyselém nálevu se používají okurky polní, které se většinou doplní kousky cibule a mrkve. Dále se přidává koření (snítka kopru, bobkový list, nové koření, celý pepř, hořčičná semínka, někdy i kousek křenu aj.) a lák, který se vyrábí z cukru (nebo umělého sladidla), soli, octa a vody.

Lák z okurek je podle babských rad dobrým lékem na kocovinu. Našemu zdraví jistě lépe prospěje okurka čerstvá (více výživných látek). Kyselé okurky zdravému člověku ale ani neublíží.

před zavařením okurek řádně vymyjte a vypařte sklenice pro jejich přípravu. Pokud by zůstaly jen trošku znečištěné, okurky by se mohly kazit. Sterilizace sklenic s okurkami by měla probíhat alespoň dvacet minut při osmdesáti až devadesáti stupních celsia. Ať už „nakládačky“ zavařujete doma nebo kupujete, pamatujte na to, že čím menší okurky jsou, tím bývají chutnější a křupavější. Ve větších okurkách je často mnoho nedobrých semen a jsou měkké a hodně vodnaté. Kyselé okurky jsou výborné k některým masům, zapečeným bramborám i těstovinám, hrachové a bramborové kaši, čočce na kyselo nebo skvěle doplní chuť obložených chlebíčků. „Nakládačky“ se také používají do některých teplých (znojemská) i studených (tatarská) omáček.

Nejhledanější v kategorii Zelenina konzervovaná

Název Energetická hodnota (kcal)
33 add_circle Zapsat
11 add_circle Zapsat
28 add_circle Zapsat
80 add_circle Zapsat
22 add_circle Zapsat
31 add_circle Zapsat
139 add_circle Zapsat
91 add_circle Zapsat
26 add_circle Zapsat
16 add_circle Zapsat
30 add_circle Zapsat
32 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách