menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina konzervovaná
keyboard_arrow_right
okurka kyselá

okurka kyselá

Množství x {{unitOption.title}} kus
okurka kyselá
Energetická hodnota 119 kJ
= 28 kcal
Bílkoviny 0,4 g
Sacharidy 6 g
Tuky 0,1 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 119 kJ
Bílkoviny 0,4 g
Sacharidy 6 g
Tuky 0,1 g
Vláknina 1 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0,4 g
Sacharidy
6 g
Cukry
5 g
Tuky
0,1 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
1 g
Sůl
0,5 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
20 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B Vitamín B
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Obsahuje minerální látky
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Vápník Vápník
Zinek Zinek
Mangan Mangan
Draslík Draslík
Selen Selen
Fosfor Fosfor

Pro výrobu „nakládaček“ se používají okurky polní, které se většinou doplní kousky cibule a mrkve. Dále se přidává koření (snítka kopru, bobkový list, nové koření, celý pepř, hořčičná semínka, někdy i kousek křenu, ...) a lák, který se vyrábí z cukru (nebo umělého sladidla), soli, octa a vody. Aby byla kyselá okurka dobrá, tak musí být i správně odleželá.

Lák z okurek je podle babských rad dobrým lékem na kocovinu. Našemu zdraví jistě lépe prospěje okurka čerstvá, která má více výživných látek a vitamínů. Kyselé okurky zdravému člověku ale ani neublíží.

Ať už „nakládačky“ zavařujete doma nebo kupujete, pamatujte na to, že čím menší okurky jsou, tím bývají chutnější a křupavější. Ve větších okurkách je často mnoho nedobrých semen, jsou měkké a hodně vodnaté. Kyselé okurky se tradičně přidávají do bramborového salátu, ale skvěle se hodí i do dalších salátů, například do řepového.

Nejhledanější v kategorii Zelenina konzervovaná

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
81 0,01 0,03 0 0,02 add_circle Zapsat
334 0,03 0,11 0,02 0,04 add_circle Zapsat
93 0,01 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
142 0,02 0,04 0,01 0,03 add_circle Zapsat
225 0,02 0,1 0 0,03 add_circle Zapsat
121 0 0,07 0 add_circle Zapsat
121 0 0,07 0 0,01 add_circle Zapsat
343 0,03 0,11 0,03 add_circle Zapsat
675 0,03 0,07 0,12 0,08 add_circle Zapsat
499 0,04 0,22 0,01 add_circle Zapsat
129 0 0,07 0 0,01 add_circle Zapsat
92 0,01 0,03 0 add_circle Zapsat
163 0,01 0,08 0 0,02 add_circle Zapsat
100 0 0,05 0 add_circle Zapsat
146 0,01 0,07 0 add_circle Zapsat
225 0,01 0,09 0 add_circle Zapsat
234 0,01 0,11 0 add_circle Zapsat
138 0,01 0,06 0 add_circle Zapsat
327 0,04 0,12 0,01 add_circle Zapsat
553 0,01 0 0,13 add_circle Zapsat
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách