Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Saláty
keyboard_arrow_right
mrkvový salát s jablkem slazený

mrkvový salát s jablkem slazený

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 148 kcal
= 621 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 48 g
Tuky 0,7 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 148 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 48 g
Tuky 0,7 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
48 g
Cukry
-
Tuky
0,7 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
105 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Cholin Cholin
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Sodík Sodík
Selen Selen
Měď Měď
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Trávení Podporuje trávení
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Imunita Posiluje imunitu
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu

Mrkvový salát se připravuje z jemně nastrouhané mrkve a hrubě nastrouhaných jablek v přibližném poměru 1:1. Pokrm se dochucuje citronovou šťávou a cukrem. Mrkvový salát s jablkem je zdrojem vlákniny, vitamínů i minerálních látek a určitě je přínosem pro naše zdraví.

Konzumace tohoto salátu přispívá k regeneraci organismu a snižování hladiny cholesterolu v krvi. Pomáhá při trávících problémech, zvyšuje odolnost proti chorobám a pozitivně ovlivňuje imunitu. Působí jako vynikající omlazovací kúra, pomáhá při kožních chorobách, chrání zrak a snižuje riziko rakoviny.

Někdy se přidávají také další ingredience (rozinky namočené v rumu/rumové esenci, sekané vlašské či jiné ořechy, olivový olej apod.). Pokud budete do salátu potřebovat nakládané rozinky, namočte si je den předem. Výborné jsou také nakládané ořechy. Přidáním tuku (olivový olej) zajistíte tělu příjem vitamínů rozpustných v tucích, které by se jinak nemohly využít. Pokud držíte redukční dietu nebo chcete mít salát opravdu zdravý, bílý cukr je lépe vynechat (nahradit).

Nejhledanější v kategorii Saláty

Název Energetická hodnota (kcal)
47 add_circle Zapsat
65 add_circle Zapsat
210 add_circle Zapsat
60 add_circle Zapsat
49 add_circle Zapsat
93 add_circle Zapsat
55 add_circle Zapsat
44 add_circle Zapsat
50 add_circle Zapsat
46 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách