menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Mléko
keyboard_arrow_right
mléko polotučné trvanlivé 1,5% Pilos

mléko polotučné trvanlivé 1,5% Pilos

(Pilos)
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 196 kJ
= 47 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 5 g
Tuky 2 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 196 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 5 g
Tuky 2 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
5 g
Cukry
5 g
Tuky
2 g
Nasycené mastné kyseliny
0,9 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
0,1 g
Voda
-
Vápník
120 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
170 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Obsahuje minerální látky
Hořčík Hořčík
Jód Jód
Železo Železo
Zinek Zinek
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Imunita Posiluje imunitu
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Zuby Působí kladně na zuby
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Infekce Působí preventivně proti infekcím
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem

Mléko obsahuje kvalitní bílkoviny, dodává tělu nezbytné vitamíny řady B a je vynikajícím zdrojem některých minerálů, hlavně vápníku. Mléko obsahuje 1,5 % procenta tuku. Najdeme v něm laktózu, kterou někteří lidé nesnášejí.

Vápník a fosfor v mléce obsažený je důležitý pro tvorbu zdravých kostí a zubů. Vápník je nezbytný i pro pohyb svalů, přenos signálů v nervovém systému a umožňuje srážení krve. Konzumace mléka zpomaluje proces stárnutí a přispívá k ochraně imunitního systému. Vitamíny E a A jsou důležité pro dobrý zrak a nehty a odolnost proti infekcím. Vitamíny skupiny B ovlivňují srdeční činnost a nervový systém.

Mléko se používá k přímé konzumaci, k výrobě mléčných nápojů, přidává se do čaje a kávy, do těsta, bešamelu, kaší, pudingů nebo omáček. Pokud jsme pokrm příliš osolili nebo okořenili, můžeme zjemnit mlékem, které chuť pokrmu nijak neovlivní. Mléko skladujte v chladné a temné místnosti. Světlo a teplo způsobuje ztrátu vitamínu B a žluknutí tuku.

Nejhledanější v kategorii Mléko

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
198 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
267 0,03 0,05 0,04 add_circle Zapsat
165 0,03 0,04 0,01 add_circle Zapsat
93 0 0,02 0,01 0 add_circle Zapsat
266 0,03 0,05 0,04 0 add_circle Zapsat
197 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
167 0,03 0,05 0,01 0 add_circle Zapsat
190 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
176 0,03 0,04 0,01 0 add_circle Zapsat
188 0,03 0,05 0,01 0 add_circle Zapsat
163 0,01 0,02 0,03 0,01 add_circle Zapsat
190 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
352 0,06 0,11 0,02 add_circle Zapsat
256 0,03 0,04 0,04 add_circle Zapsat
159 0,04 0,05 0 add_circle Zapsat
1 344 0,08 0,55 0,08 add_circle Zapsat
491 0,03 0,04 0,1 add_circle Zapsat
193 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
164 0,03 0,03 0,01 add_circle Zapsat
54 0 0 0,01 0 add_circle Zapsat
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách