menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
losos norský uzený Ocean Sea

losos norský uzený Ocean Sea

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 729 kJ
= 174 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 0 g
Tuky 10 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 729 kJ
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 0 g
Tuky 10 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
21 g
Sacharidy
0 g
Cukry
0 g
Tuky
10 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
3 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 050 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Vápník Vápník
Selen Selen
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Sodík Sodík
Měď Měď
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Játra Působí kladně na stav jater
Štítná žláza Vhodná potravina při problémech se štítnou žlázou
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Zuby Působí kladně na zuby
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Únava Pomáhá při únavě
Mozek Posiluje mozkovou činnost
Obsah potraviny

Losos obsahuje vysoký podíl bílkovin, omega 3-mastných kyselin, zdravého cholestrerolu a vitamínu D. Má výbornou schopnost zasytit a nevelký obsah kalorií. Dále obsahuje i vitaminy skupiny B, zejména B6, B3, B12. Losos obsahuje i pro život nezbytné minerální látky – například selen, magnézium, vápník, jód.

Vliv na zdraví

Konzumace ryb je doporučována jako prevence vůči rakovině, pro správné fungování centrálního nervového systému, podporují neurologický vývoj u nenarozených a malých dětí a na mozek působí také v dospělosti. Jsou prevencí před rizikem vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Další látky v lososech pomáhají v boji proti únavě, nespavosti či stresu, udržují správnou funkci štítné žlázy, podporují činnost ledvin a jater. Obsažený fosfor má vliv na silné zuby a kosti.

Praktické rady

Uzený losos se hodí do sendvičů, baget, pomazánek i jednohubek nebo ho můžete jíst jen tak. I když v uzeném lososu najdete tytéž prospěšné látky jako v čerstvé rybě, obsahuje velké množství soli, proto zařazujte do jídelníčku méně.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
607 0,2 0,09 0,02 add_circle Zapsat
885 0,2 0 0,13 0 add_circle Zapsat
872 0,19 0,14 add_circle Zapsat
871 0,22 0,01 0,12 add_circle Zapsat
254 0,15 0 0 add_circle Zapsat
532 0,21 0,01 0,05 add_circle Zapsat
733 0,25 0 0,08 add_circle Zapsat
494 0,26 0,01 0,01 add_circle Zapsat
829 0,27 0 0,08 add_circle Zapsat
352 0,15 0 0,03 add_circle Zapsat
565 0,19 0,02 0,06 add_circle Zapsat
632 0,19 0 0,06 add_circle Zapsat
1 019 0,16 0,19 0,11 0,02 add_circle Zapsat
319 0,17 0 0,01 0 add_circle Zapsat
498 0,07 0,04 0,08 0 add_circle Zapsat
777 0,27 0,02 0,08 add_circle Zapsat
578 0,21 0,05 add_circle Zapsat
971 0,15 0,16 0,12 add_circle Zapsat
1 624 0,08 0,03 0,39 add_circle Zapsat
490 0,12 0 0,08 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách