kuřecí vývar s masem a nudlemi
Kuřecí vývar s masem a nudlemi je klasická polévka, jejímž základem je kuřecí maso různé kvality, kořenová zelenina a domácí či kupované nudle z pšeničné mouky. Domácí kuřecí vývar je kvalitním zdrojem sacharidů, bílkovin i tuků. Obsahuje také vitamíny, minerální látky, stopové prvky a vlákninu.
Domácí kuřecí vývar patří na racionální jídelníček, obzvláště pokud obsahuje i dostatek zeleniny. Kvalitní domácí polévka podporuje trávení a je vhodná také při nechutenství. Umí také skvěle pomoci s kocovinou.
Pokud upřednostňujete opravdu silný vývar, vkládejte maso a kosti výhradně do studené vody. Pokud ale dáváte přednost šťavnatému masu, vhazujte jej až do vody vroucí (maso se zatáhne a nepustí tolik chuti do tekutiny). Jestliže držíte redukční dietu, seberte před podáváním z povrchu své kuřecí polévky přebytečný tuk. Také můžete klasické nudle nahradit těstovinami z celozrnné mouky nebo pouze přidat více zeleniny.