menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Maso drůbeží
keyboard_arrow_right
kuřecí maso pečené

kuřecí maso pečené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 766 kJ
= 183 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 0 g
Tuky 7 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 766 kJ
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 0 g
Tuky 7 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
29 g
Sacharidy
0 g
Cukry
-
Tuky
7 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
3 g
Polynenasycené
2 g
Cholesterol
0,09 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
64 g
Vápník
0,02 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 446 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Cholin Cholin
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Obsahuje minerální látky
Měď Měď
Sodík Sodík
Selen Selen
Železo Železo
Hořčík Hořčík
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Zuby Působí kladně na zuby
Imunita Posiluje imunitu
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Obsah potraviny

Kuřecí maso je nutričně hodnotné, lehce stravitelné, má nízký obsah tuků (nasycené i nenasycené mastné kyseliny v rovnováze), ale zároveň mnoho bílkovin s velkým obsahem důležitých aminokyselin. Kuřecí maso má vyšší obsah cholesterolu, ale je libovější v porovnání s jinými masy. Mezi významné minerály patří fosfor, hořčík, železo, vápník, draslík, selen, zinek nebo měď. Obsahuje převážně vitamíny ze skupiny B, například B3 a B6. Kromě toho tu najdete ale zastoupení i dalších vitamínů jako například A, C, E nebo K.

Vliv na zdraví

Díky nízkému obsahu tuku se dobře hodí pro redukční diety. Podílí se na řízení hladiny krevního cukru a má schopnost snižovat riziko vzniku rakoviny. Konzumace kuřecího mase zvyšuje účinnost imunitního systému a ovlivňuje energetický metabolismus. Díky přítomnosti fosforu udržuje zdravé zuby a kosti a má protizánětlivé účinky.

Praktické rady

Nekupujte křehčené kuřecí maso, obsahuje zbytečně moc vody, škrobu a éček. Správně upečené kuře poznáme tak, že po zahýbání stehnem se noha bude v kloubu volně hýbat , po píchnutí do masa z něj bude vytékat čirá, nezabarvená šťáva. Tmavé, zčernalé části pečeného masa bychom měli odkrajovat, mohou obsahovat karcinogenní látky.

Nejhledanější v kategorii Maso drůbeží

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
461 0,23 0 0,01 add_circle Zapsat
471 0,21 0,01 0,03 0 add_circle Zapsat
454 0,2 0 0,03 add_circle Zapsat
900 0,28 0 0,12 add_circle Zapsat
540 0,17 0,02 0,06 0 add_circle Zapsat
440 0,24 0 0,01 add_circle Zapsat
631 0,29 0 0,03 add_circle Zapsat
460 0,2 0 0,03 add_circle Zapsat
1 556 0,22 0,03 0,18 0,01 add_circle Zapsat
690 0,31 0 0,04 add_circle Zapsat
712 0,27 0 0,07 add_circle Zapsat
460 0,2 0 0,03 add_circle Zapsat
431 0,2 0,01 0,02 add_circle Zapsat
596 0,13 0,02 0,09 add_circle Zapsat
706 0,28 0 0,06 add_circle Zapsat
428 0,2 0 0,01 add_circle Zapsat
798 0,27 0 0,08 add_circle Zapsat
884 0,31 0,02 0,09 0 add_circle Zapsat
356 0,19 0 0,01 add_circle Zapsat
736 0,19 0,1 0,07 0 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách