menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Nápoje
keyboard_arrow_right
Nápoje nealkoholické
keyboard_arrow_right
káva rozpustná s cukrem

káva rozpustná s cukrem

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - káva rozpustná s cukrem
Energetická hodnota 103 kJ
= 25 kcal
Bílkoviny 0,13 g
Sacharidy 6 g
Tuky 0,01 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 103 kJ
Bílkoviny 0,13 g
Sacharidy 6 g
Tuky 0,01 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
0,13 g
Sacharidy
6 g
Cukry
5 g
Tuky
0,01 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
94 g
Vápník
0,01 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
6 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Vápník Vápník
Zinek Zinek
Železo Železo
Hořčík Hořčík
Pozitivní vliv na zdraví
Játra Působí kladně na stav jater
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Stimulant Působí povzbudivě na vitalitu
Únava Pomáhá při únavě
Mozek Posiluje mozkovou činnost
Negativní vliv na zdraví
Žáha Může způsobit pálení žáhy
Zažívání Může způsobit zažívací potíže

Samotná káva neobsahuje téměř žádné kalorie, po přidání cukru se její kalorická hodnota zvyšuje. Najdeme zde i množství antioxidantů, vitamínů a minerálů. I kofein se nachází ve velké míře, ve srovnání se zrnkovou kávou ho ale obsahuje méně. Káva rozpustná s cukrem tedy obsahuje především sacharidy, najdeme v ní i trochu bílkovin, a některé vitamíny a minerály.

Káva snižuje riziko vzniku diabetu 2.typu a jaterních onemocnění. Kofein podporuje mozkové funkce, zlepšuje náladu a zvyšuje bdělost. Nabuzuje metabolismus a termogenezi, a proto tělo lépe spaluje kalorie. Káva snižuje i riziko vzniku Alzheimerovy, Parkinsonovy choroby a depresivních stavů. Nadměrné pití kávy ale může vyvolat nadýmání nebo pálení žáhy. Kofein na druhou stranu může narušit spánek a zvýšit úzkost.

Pokud chceme hubnout, není vhodné sladit cukrem. I energie z medu nebo sirupu je srovnatelná s cukrem, použijte jiná náhradní sladidla, například stévii, čekankový sirup nebo erythritol. Nejlepší je do kávy použít nejtučnější mléko, protože poskytuje dostatečnou sladkost. Není proto potřeba tolik sladit nebo nemusíme sladit vůbec. Rozpustná káva se používá i pro dochucení zákusků, například známého tiramisu.

Nejhledanější v kategorii Nápoje nealkoholické

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
0 0 0 0 add_circle Zapsat
65 0,5 1 0,2 add_circle Zapsat
8 0,2 0,3 0,1 0 add_circle Zapsat
8 0 0,4 0 0,1 add_circle Zapsat
2 0 0,1 0 add_circle Zapsat
25 0,1 1 0,04 add_circle Zapsat
200 3 5 1 add_circle Zapsat
42 0 3 0 0 add_circle Zapsat
84 0 5 0 0 add_circle Zapsat
180 0 11 0 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách