menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Nápoje
keyboard_arrow_right
Nápoje nealkoholické
keyboard_arrow_right
káva espresso

káva espresso

Množství x {{unitOption.title}} kus
káva espresso
Energetická hodnota 16 kJ
= 4 kcal
Bílkoviny 0,2 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 0 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 16 kJ
Bílkoviny 0,2 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 0 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
0,2 g
Sacharidy
0 g
Cukry
-
Tuky
0,4 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
0 mg
Vláknina
0 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
0 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
10 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Obsahuje minerální látky
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Hořčík Hořčík
Vápník Vápník
Železo Železo
Pozitivní vliv na zdraví
Stimulant Působí povzbudivě na vitalitu
Jiné

Káva espresso je tmavě upražená, vyznačuje se svou výraznou vůní a plnou chutí. Nejčastěji se připravuje z druhu arabica, která má plnější chuť.

Káva espresso obsahuje kofein, který má silné povzbuzující účinky a je návykový. Příliš mnoho kofeinu může u citlivých osob vyvolat kofeinový šok, který se projevuje bušením srdce, třesem rukou a bolestmi hlavy. Poněvadž káva dehydratuje, tak je dobré vždy šálek kávy doplnit sklenicí čisté vody.

K přípravě skvělého espressa je důležité správné umletí kávových zrn a správná teplota vody kolem 90 °C (voda by se nikdy neměla vařit). Kávu espresso se pije hned, téměř ještě horká, protože má nejlepší chuť a aroma. Název 'espresso' pochází z italštiny a doslova znamená 'rychle' nebo 'spěšně', a tak dokonale vyjadřuje způsob přípravy i konzumaci. Italové jsou zvyklí jen rychle zaskočit do baru a ve stoje vypít svůj šálek kávy, a pak zase spěchají dál. Espresso se také využívá při přípravě dezertů, u nás najdete zajímavý recept na bezlepkový kávový cheesecake nebo na dezert a lá tiramisu.

Nejhledanější v kategorii Nápoje nealkoholické

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
128 0 0,07 0 0 add_circle Zapsat
178 0,06 0,01 add_circle Zapsat
9 0 0 0 0 add_circle Zapsat
163 0,04 add_circle Zapsat
0 0 0 0 add_circle Zapsat
65 0 0,01 0 add_circle Zapsat
0 0 0 0 0 add_circle Zapsat
8 0 0 0 0 add_circle Zapsat
8 0 0 0 0 add_circle Zapsat
25 0 0,01 0 add_circle Zapsat
2 0 0 0 add_circle Zapsat
0 0 0 0 add_circle Zapsat
16 0 0 0 0 add_circle Zapsat
126 0,01 0,06 0 add_circle Zapsat
100 0,01 0,04 0,01 0,01 add_circle Zapsat
0 0 0 0 add_circle Zapsat
106 0,01 0,03 0,01 0 add_circle Zapsat
86 0 0,05 0 0 add_circle Zapsat
100 0 0,06 0 0 add_circle Zapsat
111 0 0,06 0 0 add_circle Zapsat
100 0,01 0,02 0,01 0 add_circle Zapsat
88 0 0,05 0 0 add_circle Zapsat
0 0 0 0 add_circle Zapsat
87 0 0,05 0 add_circle Zapsat
Barbora Zindelová: Jak chutná Barcelona
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Získejte speciální talíř, jenž byl vyroben pro aplikaci www.kaloricketabulky.cz
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách