Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce
keyboard_arrow_right
Ovoce mražené
keyboard_arrow_right
jahody mražené

jahody mražené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - jahody mražené
Energetická hodnota 42 kcal
= 176 kJ
Bílkoviny 0,5 g
Sacharidy 8 g
Tuky 0,3 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 42 kcal
Bílkoviny 0,5 g
Sacharidy 8 g
Tuky 0,3 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
0,5 g
Sacharidy
8 g
Cukry
5 g
Tuky
0,3 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Sůl
0,01 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Cholin Cholin
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Železo Železo
Fluor Fluor
Měď Měď
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Selen Selen
Vápník Vápník
Zinek Zinek
Kobalt Kobalt
Pozitivní vliv na zdraví
Sexuální potence Afrodiziakum, zlepšuje sexuální potenci
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Imunita Posiluje imunitu

Jahody mražené nám nabízí vitaminy C, B, E, železo, organické kyseliny a cenné minerální látky. Z minerálů obsahují draslík, zinek, hořčík, síra, vápník a některé netypické prvky jako je bor, fluor, kobalt či molybden. Jsou také zdrojem snadno stravitelné vlákniny, která podporuje činnost našich střev.

Jahody nám nabízí především sacharidy, cukry a vlákninu. Jejich výhodnou je, že pozitivně ovlivňují tvorbu testosteronu, který se podílí na správném zdraví spermií. Umí také pozitivně stimulovat náš metabolismus a díky vláknině zajistí i správné vylučování. Látky obsažené v jahodách také pomáhají předcházet vzniku močových a žlučových kamenů, snižují nachlazení, pomáhají při léčbě chorob srdce. Zajímavé je, že pravidelná konzumace jahod pomáhá s chudokrevností, poněvadž obsahují hodně železa a dalších minerálů. Mají také nízkou kalorickou hodnotu, a tak jsou ideální ovoce do redukční diety.

Mražení ovoce je velmi praktický způsob jeho úschovy, a to zejména u jahod, maliny či borůvek. Zralé jahody je totiž možné skladovat jen chvíli, protože se poměrně rychle kazí a chytají plísně. Mražení skvělou volbou, jak jimi neplýtvat a zároveň je i mít připravené v zásobě. K mražení se používají čerstvé a zralé plody. Mražené ovoce, tedy i jahody, je skvělé pro výrobku domácí zmrzliny a smoothie nebo i různých mléčných či jogurtových koktejlů.

Nejhledanější v kategorii Ovoce mražené

Název Energetická hodnota (kcal)
35 add_circle Zapsat
35 add_circle Zapsat
38 add_circle Zapsat
28 add_circle Zapsat
35 add_circle Zapsat
54 add_circle Zapsat
70 add_circle Zapsat
36 add_circle Zapsat
49 add_circle Zapsat
38 add_circle Zapsat
47 add_circle Zapsat
59 add_circle Zapsat
37 add_circle Zapsat
36 add_circle Zapsat
43 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách