menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso hovězí a vepřové
keyboard_arrow_right
hovězí svíčková

hovězí svíčková

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 637 kJ
= 152 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 0,29 g
Tuky 8 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 637 kJ
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 0,29 g
Tuky 8 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
21 g
Sacharidy
0,29 g
Cukry
-
Tuky
8 g
Nasycené mastné kyseliny
4 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,38 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
72 g
Vápník
17 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 032 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Sodík Sodík
Vápník Vápník
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Zinek Zinek
Pozitivní vliv na zdraví
Zuby Působí kladně na zuby
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Imunita Posiluje imunitu
Obsah potraviny

Svíčková je nejkvalitnější a nejdražší kus masa. Vyznačuje se nízkou tučností a křehkostí. Hovězí maso je zdrojem plnohodnotných bílkovin, vedle nasycených a polynenasycených masných kyselin obsahuje i velké množství zdraví prospěšných mononenasycených masných kyselin. Má velké množství vitamínů a minerálů. Je například významným zdrojem železa, které je lépe využitelné než železo pocházející z rostlinných zdrojů.

Vliv na zdraví

Bílkoviny jsou nezbytné pro stavbu, obnovu a funkčnost buněk, tkání a orgánů těla. Železo ovlivňuje výkonnost, imunitu a termoregulaci. Konzumace hovězího má vliv na správnou funkci krvetvorby a nervového systému. Vitamín D spolu s vápníkem hrají velmi důležitou úlohu při tvorbě pevné kostry, struktury zubů, nehtů nebo vlasů. Vitamín A je potřebný pro růst, dobrý stav kůže, podporu hojení ran, zrak nebo obranyschopnost organismu. Nadměrná konzumace má negativní vliv na kardiovaskulární systém a je dávána do souvislosti se vznikem rakoviny tlustého střeva.

Praktické rady

Svíčková se využívá hlavně pro přípravu minutek. Jsou z ní skvělé bifteky, medailonky nebo pečeně.

Nejhledanější v kategorii Maso hovězí a vepřové

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
714 0,25 0 0,08 add_circle Zapsat
800 0,3 0 0,06 add_circle Zapsat
569 0,2 0 0,05 add_circle Zapsat
1 721 0,2 0,15 0,3 0,01 add_circle Zapsat
716 0,11 0,01 0,14 0 add_circle Zapsat
872 0,17 0 0,15 add_circle Zapsat
703 0,12 0,01 0,13 add_circle Zapsat
785 0,34 0 0,05 add_circle Zapsat
1 185 0,11 0,02 0,24 0 add_circle Zapsat
1 108 0,15 0 0,22 add_circle Zapsat
1 347 0,12 0 0,3 add_circle Zapsat
435 0,22 0 0,02 add_circle Zapsat
1 005 0,27 0 0,15 add_circle Zapsat
513 0,09 0,1 0,05 add_circle Zapsat
452 0,21 0 0,02 add_circle Zapsat
930 0,3 0,01 0,12 add_circle Zapsat
710 0,21 0 0,1 add_circle Zapsat
628 0,32 0 0,02 add_circle Zapsat
536 0,17 0,02 0,06 0 add_circle Zapsat
712 0,22 0,09 0 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách