Hovězí roštěná steak je libovější část hovězího masa, umístěného v zadní čtvrti hřbetní části a má charakter zadního hovězího masa. Hovězí maso je cenným zdrojem bílkovin, řady minerálních látek, ale i vitamínů, a to zejména skupiny B. Z minerálních látek má význam zejména obsah hemového železa, které je nejlépe vstřebatelnou formou tohoto minerálu.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby keyboard_arrow_right
Maso hovězí a vepřové keyboard_arrow_right
hovězí roštěná steak
hovězí roštěná steak
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 123 kcal
= 516 kJ
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0 g
Tuky 3,5 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 123 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0 g
Tuky 3,5 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav | syrové |
Bílkoviny | 20 g |
Sacharidy | 0 g |
Cukry | - |
Tuky | 3,5 g |
Nasycené mastné kyseliny | - |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | - |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 1 000 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B Vitamín B
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Pozitivní vliv na zdraví
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Přírodně upravené libové hovězí maso určitě patří na racionální jídelníček. Pokud držíte redukční dietu, nezapomeňte tomu přizpůsobit velikost porce masa a zvolit vhodnou přílohu (vařené brambory, čerstvá nebo dušená zelenina, zeleninové pyré, ...).
Maso k přípravě steaku je vhodné nakrájet na plátky asi 2,5 až 3 cm silné, pak položit na pánev a asi 15 sekund nechat z každé strany zatáhnout, aby nevytékala šťáva. Pak dále grilovat na maximálně rozpálené pánvi nebo kameni po dobu 2,5 až 3 minut z každé strany, poté je vhodné nechat steak tzv. 'dojít' v troubě o teplotě cca 70 °C po dobu 10 minut. Bude výborně chutnat s batáty, pečenými bramborami nebo celerovo-brokolicovým pyré.
Nejhledanější v kategorii Maso hovězí a vepřové
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
151 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů