Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso hovězí a vepřové
keyboard_arrow_right
hovězí roštěná steak

hovězí roštěná steak

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - hovězí roštěná steak
Energetická hodnota 123 kcal
= 516 kJ
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0 g
Tuky 3,5 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 123 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0 g
Tuky 3,5 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
20 g
Sacharidy
0 g
Cukry
-
Tuky
3,5 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 000 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B Vitamín B
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Pozitivní vliv na zdraví
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti

Hovězí roštěná steak je libovější část hovězího masa, umístěného v zadní čtvrti hřbetní části a má charakter zadního hovězího masa. Hovězí maso je cenným zdrojem bílkovin, řady minerálních látek, ale i vitamínů, a to zejména skupiny B. Z minerálních látek má význam zejména obsah hemového železa, které je nejlépe vstřebatelnou formou tohoto minerálu.

Přírodně upravené libové hovězí maso určitě patří na racionální jídelníček. Pokud držíte redukční dietu, nezapomeňte tomu přizpůsobit velikost porce masa a zvolit vhodnou přílohu (vařené brambory, čerstvá nebo dušená zelenina, zeleninové pyré, ...).

Maso k přípravě steaku je vhodné nakrájet na plátky asi 2,5 až 3 cm silné, pak položit na pánev a asi 15 sekund nechat z každé strany zatáhnout, aby nevytékala šťáva. Pak dále grilovat na maximálně rozpálené pánvi nebo kameni po dobu 2,5 až 3 minut z každé strany, poté je vhodné nechat steak tzv. 'dojít' v troubě o teplotě cca 70 °C po dobu 10 minut. Bude výborně chutnat s batáty, pečenými bramborami nebo celerovo-brokolicovým pyré.

Nejhledanější v kategorii Maso hovězí a vepřové

Název Energetická hodnota (kcal)
151 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů