menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso hovězí a vepřové
keyboard_arrow_right
hovězí maso vařené

hovězí maso vařené

Množství x {{unitOption.title}} kus
hovězí maso vařené
Energetická hodnota 714 kJ
= 171 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 0,37 g
Tuky 8 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 714 kJ
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 0,37 g
Tuky 8 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
25 g
Sacharidy
0,37 g
Cukry
-
Tuky
8 g
Nasycené mastné kyseliny
4 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
4 g
Polynenasycené
0,36 g
Cholesterol
0,09 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
59 g
Vápník
0,01 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 232 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Měď Měď
Zinek Zinek
Železo Železo
Mangan Mangan

Hovězí maso vařené je zdrojem bílkovin (18-23%), řady minerálních látek, ale i vitamínů (zejména vitamíny skupiny B). Z minerálních látek je důležitý zejména obsah hemového železa, které je nejlépe vstřebatelnou formou tohoto minerálu.

Zejména tučnější hovězí maso je bohatým zdrojem nežádoucích nasycených mastných kyselin, které jsou rizikové pro rozvoj kardiovaskulárních onemocnění. Na druhou stranu se v tuku hovězího masa vyskytuje i konjugovaná kyselina linolenová (CLA), která zvyšuje imunitu organismu, snižuje riziko vzniku nádorových onemocnění, pomáhá redukovat nadměrné zásoby tuku v těle, působí pozitivně při budování svalové hmoty, normalizuje metabolismus glukózy a snižuje hladinu triacylglycerolů a cholesterolu v krvi. Vařené hovězí maso je jistě možno doporučit pro zařazení do zdravého jídelníčku. Své místo najde i v jídelníčku osob s nadváhou. V obou případech je vhodnější maso z méně tučné části zvířete (roštěnec, svíčková, hovězí zadní).

Kvalitní hovězí maso zpravidla seženete u řezníka nebo v prodejnách s bio produkty. Maso v bio kvalitě však bývá dražší. Hovězí maso s fazolemi a se zeleninou je náš tip pro chutný oběd i zdravou večeři.

Nejhledanější v kategorii Maso hovězí a vepřové

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
800 0,3 0 0,06 add_circle Zapsat
569 0,2 0 0,05 add_circle Zapsat
1 721 0,2 0,15 0,3 0,01 add_circle Zapsat
716 0,11 0,01 0,14 0 add_circle Zapsat
1 108 0,15 0 0,22 add_circle Zapsat
872 0,17 0 0,15 add_circle Zapsat
785 0,34 0 0,05 add_circle Zapsat
712 0,22 0,09 0 add_circle Zapsat
727 0,21 0 0,1 add_circle Zapsat
754 0,29 0 0,06 0 add_circle Zapsat
1 020 0,13 0,02 0,2 0 add_circle Zapsat
978 0,17 0 0,18 add_circle Zapsat
751 0,3 0 0,06 add_circle Zapsat
731 0,14 0 0,13 add_circle Zapsat
975 0,15 0,16 0,12 add_circle Zapsat
846 0,11 0,1 0,13 0 add_circle Zapsat
599 0,21 0 0,06 0 add_circle Zapsat
691 0,33 0 0,03 add_circle Zapsat
793 0,09 0,03 0,15 add_circle Zapsat
507 0,18 0,03 0,04 0 add_circle Zapsat
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách