menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso hovězí a vepřové
keyboard_arrow_right
hovězí maso pečené

hovězí maso pečené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - hovězí maso pečené
Energetická hodnota 1 091 kJ
= 261 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 0 g
Tuky 18 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 091 kJ
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 0 g
Tuky 18 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
24 g
Sacharidy
0 g
Cukry
-
Tuky
18 g
Nasycené mastné kyseliny
7 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
8 g
Polynenasycené
0,65 g
Cholesterol
78 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
57 g
Vápník
7 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 196 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Železo Železo
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Fosfor Fosfor
Vápník Vápník
Zinek Zinek
Hořčík Hořčík
Měď Měď
Pozitivní vliv na zdraví
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Zuby Působí kladně na zuby
Imunita Posiluje imunitu
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Negativní vliv na zdraví
Rakovina Riziková potravina, která může v nadměrném množství ovlivnit vznik rakoviny

Hovězí maso pečené je zdrojem plnohodnotných bílkovin, vedle nasycených a polynenasycených masných kyselin obsahuje i velké množství zdraví prospěšných mononenasycených mastných kyselin. Má velké množství vitamínů (A,B, D, …) a minerálů. Je například významným zdrojem železa, které je lépe využitelné než železo pocházející z rostlinných zdrojů.

Bílkoviny jsou nezbytné pro stavbu, obnovu a funkčnost buněk, tkání a orgánů těla. Železo ovlivňuje výkonnost, imunitu a termoregulaci. Konzumace hovězího má vliv na správnou funkci krvetvorby a našeho nervového systému. Vitamín D spolu s vápníkem hrají velmi důležitou úlohu při tvorbě pevné kostry, struktury zubů, nehtů nebo vlasů. Vitamín A je potřebný pro růst a dobrý stav kůže, podporu hojení ran, náš zrak i obranyschopnost organismu. Nadměrná konzumace masa má negativní vliv na kardiovaskulární systém a je dávána do souvislosti se vznikem rakoviny tlustého střeva

Snažte se snížit obsah tuků před vařením odkrájením viditelných kousků nadbytečného tuku. Při pečení je nejlepší maso umístit na mřížku, aby tuk odkapával na pekáč. Kousky spáleného nebo zuhelnatělého masa radši odřízněte, mohou totiž obsahovat karcinogeny. K pečenému masu zvolte vhodnou přílohu, čerstvou nebo restovanou zeleninu, rýži nebo vařený brambor.

Nejhledanější v kategorii Maso hovězí a vepřové

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 721 20 15 30 1 add_circle Zapsat
730 20 0,1 10 add_circle Zapsat
714 25 0,37 8 add_circle Zapsat
800 30 0 6 add_circle Zapsat
569 20 0 5 add_circle Zapsat
1 048 18 0,1 15 add_circle Zapsat
1 350 17 8 25 0,3 add_circle Zapsat
740 27 6 add_circle Zapsat
1 197 31 0 18 add_circle Zapsat
1 340 18 0,09 31 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách