menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Sýry měkké a tvrdé
keyboard_arrow_right
Eidam 45% tuku cihla

Eidam 45% tuku cihla

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - Eidam 45% tuku cihla
Energetická hodnota 1 449 kJ
= 346 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 1 g
Tuky 26 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 449 kJ
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 1 g
Tuky 26 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
26 g
Sacharidy
1 g
Cukry
-
Tuky
26 g
Nasycené mastné kyseliny
17 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
8 g
Polynenasycené
0,7 g
Cholesterol
0,09 mg
Vláknina
-
Sůl
2 g
Voda
42 g
Vápník
0,96 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 300 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Fosfor Fosfor
Selen Selen
Železo Železo
Draslík Draslík
Pozitivní vliv na zdraví
Zuby Působí kladně na zuby
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Imunita Posiluje imunitu

Eidam 45% tuku cihla je sýr obsahující 45% tuku v sušině. Je zdrojem plnohodnotných živočišných bílkovin a peptidů obsahujících esenciální aminokyseliny. Tuk je obsažen v dobře stravitelné formě. Dodává do těla i další cenné látky, jako například vápník, fosfor, hořčík, sodík, draslík, či vitamíny A, D, E nebo B. Výhodou je i jeho nízký glykemický index a delší pocit zasycení.

Sýry jsou zdravé především pro naše kosti, zuby a nehty, což je dáno zejména přítomností vápníku. Mléčné bílkoviny ze sýra mají antitrombotické a antihypertenzní účinky. Mají také dobrý vliv i na obranyschopnost organismu a stres. Je však třeba dávat pozor na množství přítomného sodíku, který je pro náš organismus naopak zátěží (většinou ho přijímáme víc, než se doporučuje – někdy i několikanásobně). Vysoké množství sodíku ve stravě přispívá ke zvyšování krevního tlaku, zadržování přebytečné vody v těle a může způsobovat i neoblíbenou „pomerančovou kůži“ (celulitidu).

Rádi byste, aby vám sýr vydržel svěží? Jeho vysychání lze předejít pokud ho zabalíme do vlhké utěrky, a pak ho umístíme do chladničky nebo do sklepa. Snažíte-li se zhubnout, pak sáhněte po eidamu, jenž obsahuje maximálně třiceti procent tuku v sušině. Existuje také eidam dvacetiprocentní, který je méně tučný, ale bohužel bývá i méně chutný. Eidamský sýr se s oblibou používá na zapékání různých pokrmů, skvělá je například zapečená quinoa s kuřecím masem a brokolicí.

Nejhledanější v kategorii Sýry měkké a tvrdé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 382 25 0,1 25 0 add_circle Zapsat
455 11 3 6 add_circle Zapsat
1 101 27 0,5 17 0 add_circle Zapsat
541 28 3 0,5 0 add_circle Zapsat
1 376 18 2 28 add_circle Zapsat
690 19 2 9 add_circle Zapsat
497 11 3 7 add_circle Zapsat
1 324 23 1 25 add_circle Zapsat
1 596 21 1 32 add_circle Zapsat
969 32 2 10 add_circle Zapsat
410 12 3 4 add_circle Zapsat
1 260 31 2 19 add_circle Zapsat
1 449 26 0,5 27 add_circle Zapsat
529 30 0,1 0,5 add_circle Zapsat
1 138 23 2 19 add_circle Zapsat
323 11 3 2 add_circle Zapsat
1 629 33 3 29 0 add_circle Zapsat
1 106 29 1 16 add_circle Zapsat
1 294 19 0,5 26 add_circle Zapsat
1 000 21 0,8 17 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách