menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Sýry měkké a tvrdé
keyboard_arrow_right
Eidam 45 % tuku cihla

Eidam 45 % tuku cihla

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 449 kJ
= 346 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 1 g
Tuky 26 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 449 kJ
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 1 g
Tuky 26 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
26 g
Sacharidy
1 g
Cukry
-
Tuky
26 g
Nasycené mastné kyseliny
17 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
8 g
Polynenasycené
0,7 g
Cholesterol
0,09 mg
Vláknina
-
Sůl
2 g
Voda
42 g
Vápník
0,96 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 300 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Fosfor Fosfor
Selen Selen
Železo Železo
Draslík Draslík
Pozitivní vliv na zdraví
Zuby Působí kladně na zuby
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Imunita Posiluje imunitu
Obsah potraviny

Jde o sýr obsahující 45 % tuku v sušině. Je zdrojem plnohodnotných živočišných bílkovin a peptidů obsahujících esenciální aminokyseliny. Tuk je obsažen v dobře stravitelné formě. Dodává do těla i další cenné látky, jako například vápník, fosfor, hořčík, sodík, draslík, či vitamíny A, D, E nebo B. Výhodou je i nízký glykemický index a delší pocit zasycení.

Vliv na zdraví

Sýry jsou zdravé především pro naše kosti, zuby a nehty, což je dáno zejména přítomností vápníku.Mléčné bílkoviny ze sýra mají antitrombotické a antihypertenzní účinky. Mají dobrý vliv i na obranyschopnost organismu a stres. Je však třeba dávat pozor na množství přítomného sodíku, který je pro náš organismus naopak zátěží (většinou ho přijímáme víc, než se doporučuje – někdy i několikanásobně). Vysoké množství sodíku ve stravě přispívá ke zvyšování krevního tlaku, zadržování přebytečné vody v těle a může způsobovat i „pomerančovou kůži“ (tzv. celulitidu).

Praktické rady

Vysychání sýra zabráníme jeho zabalením do vlhké utěrky. Sýr pak uložíme do chladničky. K uložení je též vhodný vlhký sklep. Pokud držíte redukční dietu, vybírejte raději Eidam, který má tučnost do třiceti procent tuku v sušině. Na trhu najdete i eidam dvacetiprocentní, ale ten některým lidem nemusí chutnat.

Nejhledanější v kategorii Sýry měkké a tvrdé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 100 0,27 0,02 0,16 add_circle Zapsat
1 101 0,27 0 0,17 0 add_circle Zapsat
337 0,11 0,02 0,03 add_circle Zapsat
497 0,11 0,03 0,07 add_circle Zapsat
997 0,17 0,02 0,18 add_circle Zapsat
1 338 0,28 0,01 0,22 add_circle Zapsat
541 0,28 0,03 0 0 add_circle Zapsat
1 064 0,27 0 0,16 0 add_circle Zapsat
1 376 0,18 0,02 0,28 add_circle Zapsat
657 0,19 0,01 0,09 add_circle Zapsat
976 0,11 0,01 0,2 add_circle Zapsat
691 0,19 0,02 0,09 add_circle Zapsat
1 428 0,26 0,01 0,26 add_circle Zapsat
1 596 0,21 0,01 0,32 add_circle Zapsat
455 0,11 0,03 0,06 add_circle Zapsat
1 100 0,27 0 0,17 add_circle Zapsat
423 0,12 0,04 0,04 add_circle Zapsat
1 524 0,25 0 0,29 add_circle Zapsat
529 0,3 0 0 add_circle Zapsat
976 0,15 0,03 0,18 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách