Debrecínská pečeně vepřová se vyrábí z vepřové pečeně, pitné vody, jedlé soli a dalších přídatných látek. Obsah živin v pečeni závisí také na způsobu chovu zvířete (možnost pohybu, krmivo, případně doplňky krmiva) a později na konkrétní úpravě pokrmu (množství přidávaného tuku, další použité ingredience...).
debrecínská pečeně vepřová
Bílkoviny | 17 g |
Sacharidy | 1,8 g |
Cukry | 0,9 g |
Tuky | 2,3 g |
Nasycené mastné kyseliny | 1,25 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | - |
Sůl | 2,7 g |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 850 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Vepřové maso je bohaté na bílkoviny, draslík, vitamíny skupiny B, ale najdeme v něm i poměrně velké množství tuku (obsah tuku se v jednotlivých částech zvířete liší). Při dobrém výběru masa se i vepřová pečeně může občas stát součástí jídelníčku zdravých a aktivních osob. Lidé s potřebou redukce hmotnosti by měli konzumovat spíše vysokoprocentní vepřovou, kuřecí či krůtí šunku.
Vyhněte se uzeninám, u kterých si nejste jistí jejich složením nebo mají velmi dlouhý seznam ingrediencí. Další nevýhodou vyrobených uzenin je malá možnost, jak sledovat kvalita masa. Dejte přednost čerstvému masu z českého chovu, které si sami připravíte doma a nakrájíte na tenké plátky. Debrecínská pečeně vepřová se nejčastěji konzumuje s pečivem nebo chlebem, a tak pokud máte možnost, tak si aspoň doma upečte své vlastní pečivo (celozrnné housky, žitné kváskové pečivo, ...).
Nejhledanější v kategorii Uzeniny a paštiky
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
128 | |