menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Sýry měkké a tvrdé
keyboard_arrow_right
Cottage klasik Albert Quality

Cottage klasik Albert Quality

(Albert)
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 385 kJ
= 92 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 2 g
Tuky 4 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 385 kJ
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 2 g
Tuky 4 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
12 g
Sacharidy
2 g
Cukry
2 g
Tuky
4 g
Nasycené mastné kyseliny
3 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
1 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
600 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Obsahuje minerální látky
Zinek Zinek
Železo Železo
Měď Měď
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Trávení Podporuje trávení
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Imunita Posiluje imunitu
Svaly Posiluje svaly
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Obsah potraviny

Cottage klasik Albert Quality se skládá z mléka, smetany, jedlé soli a mlékárenské kultury. Sýr Cottage není příliš kalorický, má vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin a nízký obsah tuku. Obsahuje velké množství vitamínů hlavně ze skupiny B a minerálních látek, zejména důležitého vápníku a fosforu.

Vliv na zdraví

Bílkoviny a vápník jsou důležité pro růst a revitalizaci kostí, svalstva, vlasů a nehtů. Jsou nezbytné pro tvorbu protilátek a krevní srážlivost. Konzumace cottage sýru podporuje správnou funkci srdce, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a působí i jako prevence proti rakovině tlustého střeva. Bakterie mléčného kvašení mají pozitivní vliv na trávení.

Praktické rady

Cottage sýr je dobrý jen tak s celozrnným chlebem či pečivem, jako základ jemné pomazánky, na ozdobu mís, talířů a jednohubek, pro přípravu salátů, posyp na těstoviny a brambory nebo jako náhrada tvarohu.

Nejhledanější v kategorii Sýry měkké a tvrdé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 100 0,27 0,02 0,16 add_circle Zapsat
1 101 0,27 0 0,17 0 add_circle Zapsat
497 0,11 0,03 0,07 add_circle Zapsat
1 064 0,27 0 0,16 0 add_circle Zapsat
455 0,11 0,03 0,06 add_circle Zapsat
997 0,17 0,02 0,18 add_circle Zapsat
1 428 0,26 0,01 0,26 add_circle Zapsat
1 376 0,18 0,02 0,28 add_circle Zapsat
976 0,11 0,01 0,2 add_circle Zapsat
541 0,28 0,03 0 0 add_circle Zapsat
1 629 0,35 0,03 0,26 add_circle Zapsat
1 428 0,23 0 0,28 add_circle Zapsat
1 742 0,25 0 0,35 add_circle Zapsat
1 474 0,25 0 0,28 add_circle Zapsat
1 331 0,17 0,03 0,27 add_circle Zapsat
993 0,32 0,03 0,11 add_circle Zapsat
1 100 0,27 0 0,17 add_circle Zapsat
1 206 0,24 0,02 0,21 add_circle Zapsat
1 049 0,15 0,01 0,21 add_circle Zapsat
1 215 0,3 0 0,19 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách