Chléb pšenično žitný obsahuje větší podíl pšeničné mouky než žitné. Pšenice je zdrojem vitamínů B1, B2, B6 a PP a žito má významný podíl minerálních látek. Vyskytuje se zde zejména vápník, draslík a fosfor.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Pečivo a pomazánky keyboard_arrow_right
Pečivo slané keyboard_arrow_right
chléb pšenično žitný
chléb pšenično žitný
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 217 kcal
= 909 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 41,5 g
Tuky 1,2 g
Vláknina 4,6 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 217 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 41,5 g
Tuky 1,2 g
Vláknina 4,6 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny | 8 g |
Sacharidy | 41,5 g |
Cukry | 2,6 g |
Tuky | 1,2 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 4,6 g |
Sůl | 1,09 g |
Voda | - |
Vápník | 23 mg |
GI | |
PHE | 400 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Obsahuje minerální látky
Pozitivní vliv na zdraví
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
Při snaze o dodržování zásad zdravé výživy je výhodnější vsadit na chléb s vyšším podílem žita (žitnopšeničný chléb/žitný chléb) nebo chléb celozrnný, kde je více vlákniny a výživných látek. Pšeničnožitný chléb však zdravému člověku nemůže uškodit ani při denní konzumaci.
Upečte si vlastní chléb a přidejte do něj to, co máte rádi (vlašské či lískové oříšky, různé druhy semínek, bylinek nebo třeba sušené ovoce). Nejen že tím zvýšíte nutriční hodnotu, ale budete i mít chléb pokaždé jiný. U nás najdete recept na báječný Pavlinčin chlebíček. Chléb lze s úspěchem i mrazit. Na jeho chuti to není poznat. Z chleba se dá připravit chlebová polévka nebo placky podobné bramborákům, kde je místo brambor hlavní surovinou právě chléb.
Nejhledanější v kategorii Pečivo slané
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
176 | | |
282 | | |
259 | | |
285 | | |
236 | | |
226 | | |
229 | | |
267 | | |
244 | | |
286 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů