menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Přílohy
keyboard_arrow_right
bulgur vařený

bulgur vařený

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - bulgur vařený
Energetická hodnota 348 kJ
= 83 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 19 g
Tuky 0,24 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 348 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 19 g
Tuky 0,24 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
19 g
Cukry
0,1 g
Tuky
0,24 g
Nasycené mastné kyseliny
0,04 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
0,03 g
Polynenasycené
0,1 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
4 g
Sůl
0,01 g
Voda
-
Vápník
10 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
154 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Selen Selen
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Měď Měď
Zinek Zinek
Železo Železo
Pozitivní vliv na zdraví
Trávení Podporuje trávení
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu

Bulgur vařený patří mezi oblíbené přílohy k masu i rybám. Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů. Z cenných látek v bulguru najdeme zejména vitamín A, hořčík, fosfor, železo a vlákninu. Z hlavních živin významně převažují sacharidy.

Bulgur je lehce stravitelná a přitom výživná potravina, která se jistě hodí pro zařazení do pestrého a zdravého jídelníčku. Díky obsažené vláknině podporuje činnost střev a zlepšuje funkce nervové soustavy. Jeho výhodou je fakt, že obsahuje pouze malé množství tuku, a to asi 3 g tuku ve 100 g uvařeného bulguru, a nezpůsobuje flatulenci.

Bulgur je již předvařený, což usnadňuje a urychluje jeho další využití v kuchyni. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi bez následného tepelného zpracování (vždy se ale řiďte konkrétními pokyny na obalu výrobku). Nejznámější uplatnění bulguru je v libanonském salátu tabouli (nebo tabbouleh), ale dá se používat i jako klasická příloha místo rýže či těstovin. Dá se také použít k jídlům na způsob 'rizota' (bulgur s tofu a zeleninou) i sladkého nákypu s broskvemi.

Nejhledanější v kategorii Přílohy

Název Energetická hodnota (kJ)
354 add_circle Zapsat
489 add_circle Zapsat
474 add_circle Zapsat
890 add_circle Zapsat
384 add_circle Zapsat
374 add_circle Zapsat
550 add_circle Zapsat
613 add_circle Zapsat
180 add_circle Zapsat
478 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách