menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Obilné výrobky
keyboard_arrow_right
Obilné produkty ostatní
keyboard_arrow_right
bulgur uvařený

bulgur uvařený

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 347 kJ
= 83 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 19 g
Tuky 0,3 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 347 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 19 g
Tuky 0,3 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
19 g
Cukry
-
Tuky
0,3 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
150 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Hořčík Hořčík
Vápník Vápník
Měď Měď
Zinek Zinek
Fosfor Fosfor
Selen Selen
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Mangan Mangan
Železo Železo
Pozitivní vliv na zdraví
Trávení Podporuje trávení
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu

bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů. Z cenných látek v bulguru najdeme zejména vitamín A, hořčík, fosfor, železo a vlákninu. Z hlavních živin významně převažují sacharidy.

bulgur je lehce stavitelná a přitom výživná potravina, která se jistě hodí pro zařazení do pestrého, zdravého jídelníčku. Bulgur podporuje činnost střev a zlepšuje funkce nervové soustavy. Jeho výhodou je fakt,že obsahuje pouze malé množství tuku (asi 3 g tuku ve 100 g uvařeného bulguru) a nezpůsobuje flatulenci.

bulgur je již předvařený, což usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi bez následného tepelného zpracování (vždy se ale řiďte konkrétními pokyny na obalu výrobku). Nejznámější uplatnění bulguru je v libanonském salátu tabouli, ale dá se používat i jako klasická rýže či těstoviny.

Nejhledanější v kategorii Obilné produkty ostatní

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 616 13 68 7 7 add_circle Zapsat
1 552 14 59 7 9 add_circle Zapsat
1 457 15 52 5 16 add_circle Zapsat
1 558 14 59 7 10 add_circle Zapsat
1 558 14 59 7 10 add_circle Zapsat
1 466 10 71 2 4 add_circle Zapsat
1 458 12 67 3 14 add_circle Zapsat
1 383 12 58 1 18 add_circle Zapsat
1 518 7 84 0,6 2 add_circle Zapsat
1 570 13 58 6 10 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách