Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
batáty sladké brambory

batáty sladké brambory

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - batáty sladké brambory
Energetická hodnota 83 kcal
= 347 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 17 g
Tuky 0,14 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 83 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 17 g
Tuky 0,14 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
17 g
Cukry
4 g
Tuky
0,14 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
100 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Obsahuje minerální látky
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Trávení Podporuje trávení
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Imunita Posiluje imunitu
Spánek Vhodná potravina pro lepší spánek

Batáty sladké brambory nám nabízí velké množství vitamínu A. Jejich barva může být bílá, žlutá až sytě oranžová. Batáty, neboli sladké brambory, pochází z tropické oblasti Střední Ameriky. Sladké brambory nám nabízí převážně sacharidy a vlákninu.

Jeden středně velký sladký brambor může pokrýt naši denní potřebu vitamínu A. Tento v tuku rozpustný vitamín je důležitý pro zdraví našich očí a kůže. Umí také skvěle podpořit odolnost našeho imunitního systému. Batáty obsahují i důležité minerální látky, a to především mangan, draslík a železo.

Věděli jste, že na světě se vyskytuje kolem pěti tisíc druhů sladkých brambor? V obchodech se však dá zakoupit jen několik nejběžnějších odrůd. Batáty se skvěle hodí jako příloha k masu, sýrům i rybám. Zajímavým receptem, který také najdete u nás na webu, jsou rozhodně batátové burgry. Z batátů je také možné vytvořit různé placky nebo pyré. Jedinou vadou na kráse je jejich vyšší cena oproti našim běžným bramborám.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kcal)
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů