menu
menu
search close
account

Kváskové rohlíky

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
29.04.2020

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

12 porcí
400 x 1 g
155 x 1 ml
450 x 1 g
40 x 1 g
porce (15 g)
15 x 1 g

Postup přípravy receptu

1
Večer si připravíme kvásek (200 g žitné mouky + 200 g vody + lžíce kvásku z ledničky). 7:00 ráno: Do misky dáme všechny suroviny na těsto, přidáme rozkvas a vymícháme hladké těsto, které se pěkně odděluje od stěn misky.
2
7:30 ráno: Necháme 20 minut odstát a potom ještě jednou těsto pořádně vypracujeme, aby mělo jemnou konzistenci. Takto necháme těsto kynout 2 hodiny. Během těchto dvou hodin těsto minimálně 2x přeložíme. Překládám tak, že z každé strany těsto nadzvedávám a přehnu do středu.
3
9:30 ráno: Po dvou hodinách těsto rozdělíme na několik stejných částí (cca 80g by měla vážit každá část, vyjde to cca na 12 kousků) a vypracujeme do kuličky. Necháme 20 minut stát.
4
10:00 ráno: Pak kuličku vytvarujeme do tvaru rohlíku.Rozválíme do tvaru trojúhelníku a ze širší části těsto srolujeme. Rukama rohlík ještě jemně vyválíme a uložíme na papírem vyložený plech. Rohlíky na plechu zakryjeme druhým plechem stejné velikosti a necháme kynout 2 hodiny.
5
12:30 po poledni: Po dvou hodinách rozehřejeme troubu na 230 stupňů (funkce ventilátor) a na dno trouby uložíme prázdný plech.
6
Rohlíky před vložením do trouby nezapomeňte postříkat vodou (použila jsem klasický rozprašovač) a dáme péct. Do plechu na dně trouby nalijeme sklenici vody a troubu zavřeme. Pečeme 15 minut. Po upečení rohlíky necháme vychladnout na mřížce.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
10 020 kJ
Bílkoviny
64 g
Sacharidy
425 g
Cukry
23 g
Tuky
41 g
Nasycené mastné kyseliny
22 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
106 mg
Vláknina
32 g
Sůl
15 g
Voda
155 g
Vápník
38 mg
PHE
3 199 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách