Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
zelenina vařená

zelenina vařená

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - zelenina vařená
Energetická hodnota 28 kcal
= 118 kJ
Bílkoviny 1,4 g
Sacharidy 3,3 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 2,6 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 28 kcal
Bílkoviny 1,4 g
Sacharidy 3,3 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 2,6 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
1,4 g
Sacharidy
3,3 g
Cukry
3 g
Tuky
0,5 g
Nasycené mastné kyseliny
0,1 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
2,6 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
70 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %

Zelenina vařená je skvělá nízkokalorická příloha k masu, rybám i sýrům. Zelenina je zdrojem vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a vlákniny.

I přesto, že se vařením některé protektivní účinky zeleniny snižují, patří vařená zelenina na zdravý jídelníček. Vařená zelenina je nízkokalorická, a proto si ji mohou dopřát i osoby redukující svou hmotnost. Obsažená vláknina příznivě ovlivňuje činnost našich střev.

Konzumujte dostatek čerstvé i tepelně opracované zeleniny a celkově dbejte na pestrý a vyvážený jídelní i pitný režim. Zeleninu vařte co nejšetrnějším způsobem (ideálně v páře), aby si zachovala co nejvíce výživných látek. Aby tělo využilo i vitamíny, které jsou rozpustné v tucích (A, D, E a K), je dobré zeleninu zakápnout troškou olivového oleje nebo přidat kousek másla či jiné potraviny, která obsahuje tuk (losos, krůtí steak, grilovaný sýr, ...).

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kcal)
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů