Sýr gouda 48% K-Classic se vyrábí z pasterovaného mléka, sýrařských kultur a jedlé soli. Gouda 48% obsahuje hodně tuku, ale je také bohatá na bílkoviny. Tvrdé sýry nám nabízí především hodně vápníku, nachází se v nich i další minerální látky (sodík, fosfor či chlor).
sýr gouda 48% K-Classic
Bílkoviny | 25 g |
Sacharidy | 0,5 g |
Cukry | 0,5 g |
Tuky | 29 g |
Nasycené mastné kyseliny | 19 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | - |
Sůl | 2 g |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 1 250 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Díky svému obsahu vápníku jsou tvrdé sýry prospěšné zejména pro naše kosti, zuby a nehty. Mléčné bílkoviny, které se v sýru nacházejí, mají antitrombotické a antihypertenzní účinky, které umí podpořit správnou srdeční činnost. Sýr gouda 48% se nehodí do redukční diety, poněvadž obsahuje velké množství tuku. Jeho konzumace není vhodná ani pro osoby, které mají diagnostikovanou intoleranci laktózy.
Chcete-li si dopřát goudu, pak vybírejte mezi kvalitními sýry, které obsahují jen málo přídatných látek, nebo můžete zakoupit bio výrobek. Pokud chcete předejít vysychání sýra, pak ho zbalte do vlhké utěrky, a pak ho uložte do ledničky nebo vlhkého sklepa. Sýr gouda 48% K-Classic se používá na pizzu, těstoviny, rizota nebo na různé zapékání (zapečená čekanka), přidává se do pomazánek nebo se konzumuje jen tak s libovolným pečivem.
Nejhledanější v kategorii Sýry měkké a tvrdé
Název | Energetická hodnota (kJ) | |
---|---|---|
1 102 | | |
541 | | |
1 101 | | |
455 | | |
497 | | |
1 160 | | |
1 087 | | |
1 094 | | |
1 205 | | |
621 | |