Papája je významným zdrojem vápníku. Obsahuje velké množství vitamínů. Především vitamín B, C a A.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
papája
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 50 kcal
= 210 kJ
Bílkoviny 0,52 g
Sacharidy 10,94 g
Tuky 0,09 g
Vláknina 1,9 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 50 kcal
Bílkoviny 0,52 g
Sacharidy 10,94 g
Tuky 0,09 g
Vláknina 1,9 g
Nutriční hodnoty
Stav | syrové |
Bílkoviny | 0,52 g |
Sacharidy | 10,94 g |
Cukry | 2,33 g |
Tuky | 0,09 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 0 g |
Polynenasycené | 0 g |
Cholesterol | - |
Vláknina | 1,9 g |
Sůl | 0,02 g |
Voda | 87,9 g |
Vápník | 20,7 mg |
GI | |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Molybden Molybden
Fosfor Fosfor
Sodík Sodík
Měď Měď
Pozitivní vliv na zdraví
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Infekce Působí preventivně proti infekcím
Papája pozitivně působí na zrak, dodá tělu potřebnou energii, zlepšuje kvalitu a barvu vlasů. Působí preventivně proti rakovině a podporuje růst svalů. Vápník je velmi důležitý minerální prvek, který naše tělo nutně potřebuje. Zajišťuje totiž pevnost, sílu a zdraví kostí a zubů.
V obchodě vybíráme plod, který není příliš měkký. Zelené plody jsou nezralé, ale můžeme je ponechat zrát při pokojové teplotě. Vyhýbejte se plodům se skvrnami. Papáju může jíst samotnou jako svačinku nebo ji přidat do smoothie bowl.
Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé
Název | Energetická hodnota (kcal) |
---|
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů