menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Uzeniny a paštiky
keyboard_arrow_right
moravské uzené maso (krkovice)

moravské uzené maso (krkovice)

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - moravské uzené maso (krkovice)
Energetická hodnota 1 068 kJ
= 255 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 0,1 g
Tuky 18 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 068 kJ
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 0,1 g
Tuky 18 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
24 g
Sacharidy
0,1 g
Cukry
-
Tuky
18 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
15 g
Polynenasycené
2 g
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
3 g
Voda
50 g
Vápník
22 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 208 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Železo Železo
Vápník Vápník
Negativní vliv na zdraví
Hypertenze Může způsobovat zvýšení krevního tlaku
Rakovina Riziková potravina, která může v nadměrném množství ovlivnit vznik rakoviny
Děti Nevhodné pro děti
Ledviny Konzumace nadměrného množství poškozuje ledviny
Geriatrie Nevhodné pro starší osoby
Zažívání Může způsobit zažívací potíže
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu

Moravské uzené maso (krkovice) maso obsahuje poměrně velké množství bílkovin, ale i tuků. Poněvadž se jedná o uzeninu, tak může obsahovat různé konzervační látky, solící směsi, aromata i barviva.

Velké množství přidávané soli může být příčinou vysokého krevního tlaku, což je rizikové pro vznik infarktu myokardu či zadržování vody v organismu. Solící směsi často obsahují i další látky, které jsou podezřelé z negativního vlivu na lidské zdraví. Hovoří se například o žaludečních vředech či rakovině tlustého střeva. Při úpravě uzením vzniká množství dalších, zdraví škodlivých látek, maso se několik hodin udí zavěšené v kouři). Pokud je to proto možné, uzenému masu se zcela vyhněte. Uzené maso je nevhodné zejména pro děti, starší lidi, pacienty s šetřící dietou nebo osoby s ledvinovými obtížemi. Nehodí se ani při redukční dietě.

Pokud si Moravské uzené maso nedokážete odepřít, vybírejte alespoň méně tučné kusy a s jeho konzumací to nepřehánějte. Moravské uzené se také často přidává do zapečených těstovin nebo i do francouzských brambor.

Nejhledanější v kategorii Uzeniny a paštiky

Název Energetická hodnota (kJ)
494 add_circle Zapsat
385 add_circle Zapsat
647 add_circle Zapsat
456 add_circle Zapsat
355 add_circle Zapsat
1 089 add_circle Zapsat
1 262 add_circle Zapsat
1 328 add_circle Zapsat
386 add_circle Zapsat
1 264 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách