menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Mléko
keyboard_arrow_right
mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku Tatra

mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku Tatra

(Tatra)
Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku Tatra
Energetická hodnota 190 kJ
= 45 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 5 g
Tuky 2 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 190 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 5 g
Tuky 2 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
5 g
Cukry
5 g
Tuky
2 g
Nasycené mastné kyseliny
1 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
0,25 g
Voda
-
Vápník
120 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
165 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Hořčík Hořčík
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Jód Jód
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Zuby Působí kladně na zuby
Infekce Působí preventivně proti infekcím
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Imunita Posiluje imunitu
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Jiné
KLASA Značka KLASA je udělována ministrem zemědělství již od roku 2003. Zaslouží si ho jen ty nejkvalitnější potravinářské a zemědělské výrobky.

Mléko obsahuje kvalitní bílkoviny, dodává tělu nezbytné vitamíny řady B a je vynikajícím zdrojem některých minerálů, hlavně vápníku. Mléko obsahuje 1,5 % procenta tuku. Najdeme v něm laktózu, kterou někteří lidé nesnášejí.

Vápník a fosfor v mléce obsažený je důležitý pro tvorbu zdravých kostí a zubů. Vápník je nezbytný i pro pohyb svalů, přenos signálů v nervovém systému a umožňuje srážení krve. Konzumace mléka zpomaluje proces stárnutí a přispívá k ochraně imunitního systému. Vitamíny E a A jsou důležité pro dobrý zrak a nehty a odolnost proti infekcím. Vitamíny skupiny B ovlivňují srdeční činnost a nervový systém.

Mléko se používá k přímé konzumaci, k výrobě mléčných nápojů, přidává se do čaje a kávy, do těsta, bešamelu, kaší, pudingů nebo omáček. Pokud jsme pokrm příliš osolili nebo okořenili, můžeme zjemnit mlékem, které chuť pokrmu nijak neovlivní. Mléko skladujte v chladné a temné místnosti. Světlo a teplo způsobuje ztrátu vitamínu B a žluknutí tuku.

Nejhledanější v kategorii Mléko

Název Energetická hodnota (kJ)
198 add_circle Zapsat
267 add_circle Zapsat
169 add_circle Zapsat
196 add_circle Zapsat
197 add_circle Zapsat
243 add_circle Zapsat
197 add_circle Zapsat
193 add_circle Zapsat
252 add_circle Zapsat
165 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách