menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Uzeniny a paštiky
keyboard_arrow_right
klobása moravská

klobása moravská

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 186 kJ
= 283 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 2 g
Tuky 24 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 186 kJ
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 2 g
Tuky 24 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
14 g
Sacharidy
2 g
Cukry
-
Tuky
24 g
Nasycené mastné kyseliny
8 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
1 g
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
2 g
Voda
56 g
Vápník
13 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
690 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu

moravská klobása je druh klobásy, který pochází z Moravy. Její receptura se vyvíjela a byla různá pro jednotlivé oblasti. Od poloviny 20. století byla v Československu na tuto klobásu oborová norma. Tyto závazné potravinářské normy však byly na počátku 90. let 20. století zrušeny a brzy tak došlo ke snížení kvality tohoto výrobku (tlak na nízkou cenu a vyšší zisk – používání laciných náhražek). Lze se tedy setkat s více recepturami na tuto uzeninu a výsledné produkty jsou rozdílných kvalit i složení.

uzeniny obecně nejsou vhodné pro zdravý životní styl. V případě moravské klobásy to platí dvojnásob. Většinou je bohatá na nevhodné tuky a sůl, má nízký podíl kvalitních bílkovin a někdy obsahuje i řadu přídatných látek.Lze se setkat i s výrobky, u kterých se dá napočítat i 10 nevhodných „éček“. Častá konzumace uzenin vede k ukládání tuků a vzniku civilizačních onemocnění.

místo moravské klobásy si občas jídelníček zpestřete uzeninou, jež obsahuje vysoké procento masa a má nízký obsah tuku. Sledovat je dobré také obsah soli v uzeninách.

Nejhledanější v kategorii Uzeniny a paštiky

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
841 0,15 0,02 0,15 add_circle Zapsat
913 0,15 0 0,17 add_circle Zapsat
1 024 0,16 0,02 0,19 add_circle Zapsat
1 919 0,2 0,01 0,42 add_circle Zapsat
1 870 0,21 0,01 0,4 add_circle Zapsat
498 0,18 0,01 0,05 add_circle Zapsat
456 0,19 0 0,03 add_circle Zapsat
386 0,19 0 0,01 add_circle Zapsat
410 0,14 0,01 0,04 add_circle Zapsat
751 0,16 0,01 0,12 add_circle Zapsat
649 0,18 0,01 0,05 add_circle Zapsat
1 686 0,11 0 0,4 add_circle Zapsat
1 350 0,11 0,02 0,3 add_circle Zapsat
435 0,2 0,01 0,02 add_circle Zapsat
422 0,18 0,02 0,02 0 add_circle Zapsat
711 0,11 0,03 0,12 add_circle Zapsat
1 193 0,15 0,01 0,25 add_circle Zapsat
453 0,16 0,05 0,05 add_circle Zapsat
1 260 0,15 0 0,26 add_circle Zapsat
660 0,16 0 0,1 add_circle Zapsat
335 0,17 0,01 0,01 add_circle Zapsat
1 282 0,1 0,03 0,29 add_circle Zapsat
816 0,12 0,06 0,14 add_circle Zapsat
377 0,13 0,03 0,03 add_circle Zapsat
1 821 0,22 0,02 0,38 add_circle Zapsat
Barbora Zindelová: Jak chutná Barcelona
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Získejte speciální talíř, jenž byl vyroben pro aplikaci www.kaloricketabulky.cz
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách