menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Uzeniny a paštiky
keyboard_arrow_right
kladenská pečeně

kladenská pečeně

Množství x {{unitOption.title}} kus
kladenská pečeně
Energetická hodnota 506 kJ
= 121 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 2 g
Tuky 5 g
Vláknina 0 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 506 kJ
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 2 g
Tuky 5 g
Vláknina 0 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
17 g
Sacharidy
2 g
Cukry
1 g
Tuky
5 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
0 g
Sůl
3 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
850 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Negativní vliv na zdraví
Hypertenze Může způsobovat zvýšení krevního tlaku
Alergie Může způsobovat alergické reakce

Na trh se dostávají produkty velmi rozdílné kvality. Obsah výsledné potraviny závisí na podílu, obsahu a kvalitě jednotlivých surovin a na technologickém postupu při jejich zpracování. Obecně lze říci, že kladenská pečeně obsahuje různý podíl vepřového masa, vodu a sůl. Většinou se přidávají i některé z dalších ingrediencí (různé stabilizátory, barviva, zahušťovadla, látky zvýrazňující chuť, živočišná bílkovina, cukr, ...). Někdy jsou při výrobě použity také geneticky modifikované složky.

Uzeniny jsou zpravidla bohatým zdrojem soli, a tak jsou nevhodné zejména pro osoby s hypertenzí. Obsahují také další nežádoucí látky, které mohou vyvolávat různé druhy potíží a alergií, a to zejména citlivějších jedinců, konzumujících tyto látky pravidelně a ve větších množstvích. Jednat se může například o nedostatek vápníku, alergie, hyperaktivitu, bolest hlavy, žaludeční nevolnost nebo i rakovinu.

Uzeniny konzumujte raději v menším množství a při výběru dbejte na to, aby obsahovaly vysoký podíl masa a co nejméně dalších látek. Pokud neznáte složení výrobku, raději se mu vyhněte. Vždy je lepší zvolit raději přírodně připravené maso (vepřový, hovězí či kuřecí plátek).

Nejhledanější v kategorii Uzeniny a paštiky

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 099 0,14 0,01 0,23 0 add_circle Zapsat
496 0,15 0,03 0,05 add_circle Zapsat
415 0,15 0,03 0,03 add_circle Zapsat
377 0,17 0,01 0,02 add_circle Zapsat
534 0,16 0,03 0,06 0 add_circle Zapsat
498 0,18 0,01 0,05 add_circle Zapsat
456 0,19 0 0,03 add_circle Zapsat
386 0,19 0 0,01 add_circle Zapsat
410 0,14 0,01 0,04 add_circle Zapsat
751 0,16 0,01 0,12 add_circle Zapsat
649 0,18 0,01 0,05 add_circle Zapsat
1 686 0,11 0 0,4 add_circle Zapsat
1 350 0,11 0,02 0,3 add_circle Zapsat
448 0,2 0,01 0,02 add_circle Zapsat
422 0,18 0,02 0,02 0 add_circle Zapsat
1 424 0,14 0 0,32 add_circle Zapsat
446 0,19 0,01 0,03 add_circle Zapsat
438 0,2 0 0,02 add_circle Zapsat
1 171 0,07 0,03 0,27 add_circle Zapsat
619 0,13 0 0,11 add_circle Zapsat
461 0,21 0 0,03 add_circle Zapsat
435 0,2 0,01 0,02 add_circle Zapsat
456 0,19 0,01 0,03 add_circle Zapsat
1 343 0,17 0,02 0,27 add_circle Zapsat
946 0,1 0,04 0,19 add_circle Zapsat
Barbora Zindelová: Jak chutná Barcelona
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Získejte speciální talíř, jenž byl vyroben pro aplikaci www.kaloricketabulky.cz
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách