menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
kapr smažený

kapr smažený

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 900 kJ
= 215 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 7 g
Tuky 12 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 900 kJ
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 7 g
Tuky 12 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
25 g
Sacharidy
7 g
Cukry
7 g
Tuky
12 g
Nasycené mastné kyseliny
3 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 250 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
Rakovina Riziková potravina, která může v nadměrném množství ovlivnit vznik rakoviny

kapří maso se vyznačuje vysokým podílem vody (kolem 70 %), bílkoviny tvoří 10-20 % a na tuky připadá 2-9 %. U jednotlivých složek je poměrně velká variabilita, která závisí na věku ryby, ročním období, způsobu chovu kaprů a dalších faktorech. Za zmínku jistě stojí fakt, že kapří maso je zdrojem pro tělo prospěšných omega -3 polynenasycených mastných kyselin, které mají mnoho příznivých biologických účinků. Po úpravě smažením v trojobalu se však přínos pokrmu pro zdraví snižuje (mnoho tuku, nešetrné zpracování …).

příliš častá konzumace smažených pokrmů může podle některých zdrojů způsobovat vznik rakoviny. Smažené pokrmy nejsou vhodné zejména pro osoby trpící nadváhou či obezitou, protože obsahují příliš mnoho tuku a jejich energetická hodnota bývá až dvojnásobná oproti přírodně upravené variantě. I u zdravých lidí je doporučováno smažené pokrmy zcela vyloučit nebo omezit na minimum. Nemůžete-li si je odepřít, odsajte přebytečný tuk papírovým ubrouskem a smažte za doporučovaných teplot.

maso z kapra upravené přírodním způsob si zachová více živin a je o mnoho zdravější. Pokud ale trváte na obalované rybě a přitom nelpíte na úpravě smažením, můžete zvolit kompromis: obalené maso upečte na vymaštěném plechu v troubě nebo v remosce. Kdo se bojí jíst kapra, protože by mu mohla zaskočit drobná kůstka, může se na trhu poohlédnout po kapřím filetu bez kosti.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
420 0,23 0 0,01 add_circle Zapsat
885 0,2 0 0,13 0 add_circle Zapsat
871 0,22 0,01 0,12 add_circle Zapsat
872 0,19 0 0,14 add_circle Zapsat
461 0,25 0 0,01 add_circle Zapsat
234 0,12 0 0 add_circle Zapsat
563 0,21 0,01 0,05 add_circle Zapsat
1 129 0,21 0 0,21 add_circle Zapsat
352 0,15 0 0,03 add_circle Zapsat
733 0,25 0 0,08 add_circle Zapsat
502 0,1 0 0,09 add_circle Zapsat
1 590 0,14 0 0,36 add_circle Zapsat
696 0,19 0 0,1 add_circle Zapsat
653 0,26 0,01 0,05 0 add_circle Zapsat
477 0,26 0 0,01 add_circle Zapsat
519 0,28 0 0,02 add_circle Zapsat
878 0,03 0,05 0,21 0 add_circle Zapsat
1 947 0,08 0,01 0,44 add_circle Zapsat
772 0,11 0,06 0,12 add_circle Zapsat
536 0,26 0 0,03 add_circle Zapsat
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách