menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso drůbeží
keyboard_arrow_right
kachna pečená

kachna pečená

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 250 kJ
= 299 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy -
Tuky 25 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 250 kJ
Bílkoviny 20 g
Sacharidy -
Tuky 25 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
20 g
Sacharidy
-
Cukry
-
Tuky
25 g
Nasycené mastné kyseliny
8 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 000 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu

Klasická pečená kachna obsahuje vyšší podíl tuku než ostatní drůbež (kuře, krůta či husa). Nejvyšší podíl tuku se ukrývá v kůži a těsně pod ní. Maso se většinou podává s knedlíky (houskovými, bramborovými, špekovými aj.) a zelím na cibulce.

Častá konzumace tučných a těžkých jídel může vést k ukládání přebytečných kalorií ve formě tukových polštářků s následným vyšším rizikem přidružených onemocnění. Klasická pečená kachna se nehodí pro osoby, které se snaží redukovat svou hmotnost. Pokud nemáte potíže s hmotností a žijete převážně zdravým životním stylem (racionální strava, dostatečná sportovní aktivita), pečená kachna vám jednou za čas určitě neuškodí.

Na trhu je možné sehnat kachny, které jsou speciálně šlechtěné tak, aby měly nižší obsah tuku a naopak – vyšší podíl prsní partie.

Nejhledanější v kategorii Maso drůbeží

Název Energetická hodnota (kJ)
461 add_circle Zapsat
766 add_circle Zapsat
606 add_circle Zapsat
1 300 add_circle Zapsat
766 add_circle Zapsat
720 add_circle Zapsat
764 add_circle Zapsat
565 add_circle Zapsat
794 add_circle Zapsat
1 163 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách