menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account

Kachní paštička v křupavé krustičce

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

4 porce

Postup přípravy receptu

1
Játra dobře omyjeme, odblaníme a necháme odležet jeden den v mléce, opět propláchneme a další den dáme játra odpočívat do koňaku (nebo brandy) a portského.
2
Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme na rostlinném tuku Flora Gold a necháme zchladnout.
3
Druhou polovinu v kuchyňském kutru rozmixujeme s roslinným tukem Flora Gold, solí a pepřem. Pokud nemáme k dispozici kutr, játra dvakrát umeleme na masovém strojku.
4
Do fáše přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně dochutíme portským či koňakem.
5
Formu vyložíme potravinářskou folií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme.
6
Paštiku pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě na 80°asi 40 minut. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24hodin a necháme dobře ztuhnout.
7
Těsto - vše zpracujeme, zabalíme do folie a necháme odpočinout 30 min. Následně vyválíme, okraje potřeme vejcem a paštiku zabalíme do těsta. V troubě na 180°upečeme do zlatova.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Energetická hodnota
16 417 kj
Bílkoviny
131 g
Sacharidy
186 g
Cukry
33 g
Tuky
268 g
Nasycené mastné kyseliny
76 g
Trans mastné kyseliny
2 g
Mononenasycené
66 g
Polynenasycené
126 g
Cholesterol
1 768 mg
Vláknina
16 g
Sůl
3 g
Voda
822 g
Vápník
670 mg
PHE
6 563 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} {{recipe.energyUnit}}-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách