Jogurt bílý krémový 3,7% Pilos obsahuje mléko, mléčnou bílkovinu, jogurtovou kulturu a kultury BB12 i LA5. Bílý jogurt, kromě potřebných bílkovin, navíc obsahuje cenný vápník a vitamín D. Najdeme tu také fluor, fosfor, vitamín A i vitamíny skupiny B (B2, B9, B12).
jogurt bílý krémový 3,7% Pilos
Bílkoviny | 4 g |
Sacharidy | 4 g |
Cukry | 4 g |
Tuky | 4 g |
Nasycené mastné kyseliny | 3 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 0 g |
Polynenasycené | 0 g |
Cholesterol | - |
Vláknina | 0 g |
Sůl | 0,1 g |
Voda | 0 g |
Vápník | 125 mg |
GI | 0 |
PHE | 195 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Vitamín D a vápník je důležitý pro udržování silných kostí a zdravých zubů. Bílkoviny poskytují tělu esenciální aminokyseliny potřebné k budování svalové hmoty a dalších struktur. Hodné bakterie mohou příznivě působit na zácpu, průjem, zánětlivé střevní nemoci nebo syndromy, infekci pylori, a dokonce na nesnášenlivost laktózy. Konzumace jogurtů je spojena se sníženým rizikem rakoviny tlustého střeva, protože konzumace této potraviny je prospěšná pro zlepšení imunitní odezvy.
Jogurt si můžete doma vyrobit sami a vyhnete se tak přítomnosti přídatných látek. Budete přesně vědět, co obsahuje a jak je čerstvý. Domácí jogurt vyjde dokonce levněji než kupovaný. Potřebujeme k tomu čerstvé mléko a bakterie z ověřeného kvalitního jogurtu. Jednodušší je příprava v jogurtovači, protože je potřeba udržet teplotu potřebnou k pomnožení bakterií, ale s trochou štěstí to jde i bez něho.
Nejhledanější v kategorii Jogurty
Název | Energetická hodnota (kJ) | |
---|---|---|
241 | | |
279 | | |
251 | | |
241 | | |
259 | | |
382 | | |
310 | | |
296 | | |
387 | | |
322 | |