menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Různé
keyboard_arrow_right
Tuky
keyboard_arrow_right
Jihočeské máslo 82% Madeta

Jihočeské máslo 82% Madeta

(Madeta)
Množství x {{unitOption.title}} kus
Jihočeské máslo 82% Madeta
Energetická hodnota 3 115 kJ
= 744 kcal
Bílkoviny 0,8 g
Sacharidy 0,8 g
Tuky 82 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 3 115 kJ
Bílkoviny 0,8 g
Sacharidy 0,8 g
Tuky 82 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0,8 g
Sacharidy
0,8 g
Cukry
0,8 g
Tuky
82 g
Nasycené mastné kyseliny
54 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
274 mg
Vláknina
-
Sůl
0,02 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
40 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín A Vitamín A
Cholin Cholin
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Měď Měď
Fosfor Fosfor
Zinek Zinek
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Jód Jód
Vápník Vápník

Jihočeské máslo 82% Madeta obsahuje 82 % tuku. Máslo je zdrojem vitamínů rozpustných v tucích (A, D, E, K). Na druhou stranu obsahuje také nevhodné trans nenasycené mastné kyseliny.

Máslu by se měli vyhnout všechny osoby, které mají vysoké hodnoty cholesterolu a osoby s cévními potížemi. Zdravému člověku by konzumace másla neměla uškodit, ba naopak – tuky je totiž vhodné střídat. Pro teplou kuchyni se více hodí kvalitní jednodruhové oleje, pro saláty oleje lisované za studena a pro mazání na pečivo je ideální právě kvalitní rostlinný tuk i máslo. Vždy je ale potřeba myslet na to, že se jedná o tuk, a s tím je nutné šetřit.

Abyste k namazání pečiva či chleba použili jen nezbytné množství másla, pak nechte máslo před konzumací chvíli vyndané z ledničky (idelně jen jeho požadovanou část). Tuhé máslo se špatně roztírá a zbytečně použijete příliš silnou vrstvu. Máslo není vhodné ke smažení, protože má tendenci se přepalovat.

Nejhledanější v kategorii Tuky

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
3 134 0,01 0,01 0,83 add_circle Zapsat
3 098 0,01 0,01 0,82 add_circle Zapsat
3 754 0 0 1 add_circle Zapsat
2 229 0 0 0,6 0 add_circle Zapsat
3 451 0 0 0,91 0 add_circle Zapsat
2 667 0,25 0,19 0,51 0,06 add_circle Zapsat
3 758 0 0 1 add_circle Zapsat
3 450 0 0 0,92 add_circle Zapsat
2 241 0 0 0,6 0 add_circle Zapsat
3 722 0 0 0,99 add_circle Zapsat
3 054 0,01 0 0,82 add_circle Zapsat
2 458 0,24 0,21 0,5 0,08 add_circle Zapsat
3 696 1 add_circle Zapsat
3 768 0 0 1 add_circle Zapsat
1 100 0,01 0,04 0,28 0 add_circle Zapsat
3 752 0,01 0 0,99 0 add_circle Zapsat
3 710 0 0 1 add_circle Zapsat
3 378 0 0 0,91 add_circle Zapsat
3 021 0,01 0,01 0,81 add_circle Zapsat
3 404 0 0 0,92 0 add_circle Zapsat
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách