menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
Jablko Evelina

Jablko Evelina

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 260 kJ
= 62 kcal
Bílkoviny 0,4 g
Sacharidy 14 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 260 kJ
Bílkoviny 0,4 g
Sacharidy 14 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
0,4 g
Sacharidy
14 g
Cukry
14 g
Tuky
0,4 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
20 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Vláknina Vláknina
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Sodík Sodík
Železo Železo
Pozitivní vliv na zdraví
Trávení Podporuje trávení
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Zuby Působí kladně na zuby
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Imunita Posiluje imunitu
Obsah potraviny

Jablko Evelina se vyznačuje červenou barvou. Více než 84 % tvoří voda. Má velmi nízký obsah kalorií a tuku. Najdeme v něm velké množství sacharidů, mnoho cenných vitamínů (hlavně C, vitamín A a B6), minerálů (draslík, vápník, hořčík, ...), vlákniny a antioxidantů.

Vliv na zdraví

Díky vysokému obsahu vody a ovocných kyselin osvěží celé tělo. Vláknina je důležitá při trávení, kyselá jablka podporují činnost střev při zácpě, sladká pomáhají při průjmu. Působí preventivně proti rakovině tlustého střeva, snižují riziko kardiovaskulárních chorob, upravují krevní tlak a hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Doporučují se při chřipce, nachlazení, horečce a kašli. Jsou skvělé na podporu funkce imunitního systému, nervové soustavy, pomáhají při chudokrevnosti, ledvinových nebo žlučníkových kamenech a zlepšují stav zubů a dásní.

Praktické rady

Doporučuje se jablko vydrhnout horkou vodou, abychom povrch zbavili nečistot a pesticidů. Nejlepší je nakupovat od pěstitelů, kteří jablka neošetřují chemicky. Protože se mnoho cenných vitamínů a vlákniny nachází těsně pod slupkou, je lepší jablko neloupat. Při skladování jablek je důležitá správná teplota od dvou do čtyř stupňu a vlhkost kolem 80%. Aby vydržely ještě déle, zkuste nasušit křížaly, zavařte do sklenic nebo uvařte kompot.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
394 0,01 0,22 0 0,02 add_circle Zapsat
238 0 0,13 0 0,03 add_circle Zapsat
180 0,01 0,12 0 0,02 add_circle Zapsat
208 0,01 0,11 0 0,03 add_circle Zapsat
278 0,01 0,14 0 0,04 add_circle Zapsat
244 0 0,13 0 0,03 add_circle Zapsat
1 018 0,02 0,06 0,23 0,05 add_circle Zapsat
174 0,01 0,1 0 0,01 add_circle Zapsat
293 0 0,13 0 0,02 add_circle Zapsat
307 0,01 0,17 0 0,02 add_circle Zapsat
297 0,01 0,16 0 0,06 add_circle Zapsat
197 0,01 0,12 0 0,02 add_circle Zapsat
167 0,01 0,05 0 0,07 add_circle Zapsat
264 0,01 0,14 0 0,02 add_circle Zapsat
699 0,02 0,02 0,16 0,07 add_circle Zapsat
234 0,01 0,12 0 add_circle Zapsat
231 0 0,13 0 0 add_circle Zapsat
349 0,01 0,23 0 0,03 add_circle Zapsat
218 0 0,14 0 0,02 add_circle Zapsat
150 0 0,09 0 0,01 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách