menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
hruška Conference

hruška Conference

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 231 kJ
= 55 kcal
Bílkoviny 0,2 g
Sacharidy 12 g
Tuky 0,3 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 231 kJ
Bílkoviny 0,2 g
Sacharidy 12 g
Tuky 0,3 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
0,2 g
Sacharidy
12 g
Cukry
10 g
Tuky
0,3 g
Nasycené mastné kyseliny
0,1 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
10 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Obsahuje minerální látky
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Vápník Vápník
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Trávení Podporuje trávení
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Imunita Posiluje imunitu

Hruška má nízkou energetickou hodnotu, obsahuje kolem 84 % vody. Je bohatá na důležité vitaminy – vitamíny B, provitamín A a malé množství vitamínu C a minerály. Je zdrojem vlákniny, má velmi nízký obsah nasycených tuků, cholesterolu a sodíku.

Konzumace hrušek je prospěšná pro zdraví srdce a snižuje riziko vysokého krevního tlaku. Posiluje imunitní systém a obsahuje antioxidanty, které napomáhají prevenci rakoviny, zbavuje naše tělo virů. Snižuje riziko osteoporózy, pomáhá při léčbě ran dokonce i modřin. Obsažená tříslovina podporuje trávení, prospívají podrážděnému žaludku a působí příznivě při zácpě a žaludečních potížích. Pozitivně ovlivňují náladu a pocity pohody a jsou vhodné pro diabetiky.

Nenakupujeme přezrálé, žluté plody s hnědými skvrnami, rychle se kazí a ztrácejí vitamíny. Hrušky omyjeme teplou vodou a neskladujeme příliš dlouho. Jsou skvělé ve formě kompotů, opečené nebo mohou být vhodnou přísadou do různých druhů salátů. Jsou ideálním doplňkem sýrů, základem dezertů, můžeme z nich vylisovat šťávu a zkvasit na mošt nebo destilovat na hruškovici.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kJ)
394 add_circle Zapsat
238 add_circle Zapsat
257 add_circle Zapsat
180 add_circle Zapsat
304 add_circle Zapsat
820 add_circle Zapsat
300 add_circle Zapsat
677 add_circle Zapsat
175 add_circle Zapsat
252 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách