menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
hruška Conference

hruška Conference

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 231 kJ
= 55 kcal
Bílkoviny 0,2 g
Sacharidy 12 g
Tuky 0,3 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 231 kJ
Bílkoviny 0,2 g
Sacharidy 12 g
Tuky 0,3 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
0,2 g
Sacharidy
12 g
Cukry
10 g
Tuky
0,3 g
Nasycené mastné kyseliny
0,1 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
10 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Obsahuje minerální látky
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Vápník Vápník
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Vláknina Vláknina
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Trávení Podporuje trávení
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Imunita Posiluje imunitu
Obsah potraviny

Hruška má nízkou energetickou hodnotu, obsahuje kolem 84 % vody. Je bohatá na důležité vitaminy – vitamíny B, provitamín A a malé množství vitamínu C a minerály. Je zdrojem vlákniny, má velmi nízký obsah nasycených tuků, cholesterolu a sodíku.

Vliv na zdraví

Konzumace hrušek je prospěšná pro zdraví srdce a snižuje riziko vysokého krevního tlaku. Posiluje imunitní systém a obsahuje antioxidanty, které napomáhají prevenci rakoviny, zbavuje naše tělo virů. Snižuje riziko osteoporózy, pomáhá při léčbě ran dokonce i modřin. Obsažená tříslovina podporuje trávení, prospívají podrážděnému žaludku a působí příznivě při zácpě a žaludečních potížích. Pozitivně ovlivňují náladu a pocity pohody a jsou vhodné pro diabetiky.

Praktické rady

Nenakupujeme přezrálé, žluté plody s hnědými skvrnami, rychle se kazí a ztrácejí vitamíny. Hrušky omyjeme teplou vodou a neskladujeme příliš dlouho. Jsou skvělé ve formě kompotů, opečené nebo mohou být vhodnou přísadou do různých druhů salátů. Jsou ideálním doplňkem sýrů, základem dezertů, můžeme z nich vylisovat šťávu a zkvasit na mošt nebo destilovat na hruškovici.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
394 0,01 0,22 0 0,02 add_circle Zapsat
238 0 0,13 0 0,03 add_circle Zapsat
244 0 0,13 0 0,03 add_circle Zapsat
307 0,01 0,17 0 0,02 add_circle Zapsat
152 0,01 0,08 0 0,02 add_circle Zapsat
278 0,01 0,14 0 0,04 add_circle Zapsat
180 0,01 0,12 0 0,02 add_circle Zapsat
262 0,01 0,15 0 0,02 add_circle Zapsat
1 018 0,02 0,06 0,23 0,05 add_circle Zapsat
310 0,01 0,18 0 0,01 add_circle Zapsat
1 641 0,03 0,15 0,34 0,09 add_circle Zapsat
125 0 0,06 0 0,02 add_circle Zapsat
249 0,01 0,12 0 0,01 add_circle Zapsat
201 0,01 0,1 0 0,02 add_circle Zapsat
218 0 0,11 0 0,02 add_circle Zapsat
220 0,01 0,09 0,01 0,03 add_circle Zapsat
148 0,01 0,07 0 0,02 add_circle Zapsat
210 0,01 0,1 0 0,02 add_circle Zapsat
220 0,01 0,1 0,01 add_circle Zapsat
173 0,01 0,09 0 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách