menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Omáčky
keyboard_arrow_right
vepřový guláš segedínský

vepřový guláš segedínský

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - vepřový guláš segedínský
Energetická hodnota 454 kJ
= 108 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 6 g
Tuky 3 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 454 kJ
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 6 g
Tuky 3 g
Vláknina 1 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
14 g
Sacharidy
6 g
Cukry
1 g
Tuky
3 g
Nasycené mastné kyseliny
1 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
1 g
Sůl
1 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
700 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu

Vepřový guláš segedínský se nejčastěji podává s houskovým knedlíkem. Na segedín má každá hospodyňka svůj osvědčený recept. Podle kvality a kvantity jednotlivých ingrediencí a pracovního postupu přípravy pokrmu se bude odvíjet obsah výsledného guláše. Obecně lze však říci, že v segedínu by nikdy nemělo chybět vepřové maso (ideálně plec), kysané zelí (nebo zelí sterilované), cibule, tuk (sádlo či olej), koření (červená paprika, pepř, kmín) a sůl. Většinou se přidává také jíška či zálivka z mouky a vody. Na zjemnění se přidává smetana či šlehačka. Základem klasických houskových knedlíků je bílá mouka a pečivo (starší rohlíky, žemle či veka).

Pokud uděláte guláš z libového masa, použijete jen nezbytné množství tuku, pokrm nezahustíte jíškou, omezíte nebo vynecháte šlehačku, či ji nahradíte méně tučnou variantou, tak se může jednat o velmi zdravý pokrm i pro redukční dietu. Obzvláště pokud místo knedlíků zvolíte vařené brambory nebo dušenou rýži. Klasický 'segedín' většinou obsahuje přemíru tuku, který najdete v orestované cibuli, v jíšce, v mase a ve šlehačce či smetaně. Knedlíky jsou zdrojem jednoduchých sacharidů a nedodají nám do organismu žádné kvalitní živiny. Základem klasických houskových knedlíků je totiý bílá mouka a pečivo (starší rohlíky, žemle či veka). Konzumací přemíry kaloricky bohatých jídel dochází k hromadění tuku a vzniku nadváhy, to platí zejména u osob s absencí pohybové aktivity a celkově nevyváženým jídelníčkem.

Vegetariáni mohou nahradit maso „masem“ sójovým či jinou alternativou. Místo klasického knedlíku udělejte knedlík z celozrnné mouky a celozrnného pečiva, který bude mít více vitamínů, minerálních látek i vlákniny. Chcete-li si segedínský guláš připravit bez sádla, pak zkuste tento recept.

Nejhledanější v kategorii Omáčky

Název Energetická hodnota (kJ)
300 add_circle Zapsat
574 add_circle Zapsat
425 add_circle Zapsat
241 add_circle Zapsat
480 add_circle Zapsat
515 add_circle Zapsat
291 add_circle Zapsat
923 add_circle Zapsat
496 add_circle Zapsat
335 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách